Árpád
-2 °C
4 °C

Kiutálják Pécsről a szederkényi tanárokat, betegeket

2009.11.11. 13:25
Hazaküldték munkahelyükről a Pécsen tanító szederkényi tanárokat szerda reggel. Az orvosi rendelőkben sem fogadják szívesen a településről érkező betegeket a megyeszékhelyen.

A Pécstől 20 kilométerre fekvő Szederkényben nincs újabb H1N1-es megbetegedés, miután kedden bezárták a szederkényi általános iskolát, ahol hatvan gyerek fertőződött meg az új típusú influenza vírusával - közölte Hergenrőder János szederkényi polgármester. Hergenrőder szerint nincs pánik a településen, nem kapkodták el a vakcinákat sem a patikából. A község vezetője azonban nehezményezi, hogy szerdán reggel hazaküldték munkahelyükről a Pécsen tanító szederkényi tanárokat, és az orvosi rendelőkben sem fogradják szívesen a településről érkező betegeket a megyeszékhelyen.

Bakó János, a mohácsi tiszti főorvos azt mondta: a diákok egy része a szomszédos falvakban lakik, a legtöbb beteg Kátolyban és Máriakéménden. Utóbbi településen él az a két gyermek is, akiktől még a hét elején mintát vettek és kimutatták a H1N1 vírusát, és szintén máriakéméndi az az új influenzával megfertőződött kisfiú is, aki viszont a geresdlaki általános iskolába jár. A Szederkénytől 20 kilométerre fekvő Geresdlak polgármestere, Habjanecz Tibor azt mondta: a településen egyelőre nem tudnak több betegről. A szederkényi általános iskola jövő szerdáig biztosan zárva marad.

Közben szerdán újabb iskolát zártak be az új influenza miatt, ezúttal a Fejér megyei Móron a Perczel Mór szakképző iskolát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?