Kiutálják Pécsről a szederkényi tanárokat, betegeket

2009.11.11. 13:25
Hazaküldték munkahelyükről a Pécsen tanító szederkényi tanárokat szerda reggel. Az orvosi rendelőkben sem fogadják szívesen a településről érkező betegeket a megyeszékhelyen.

A Pécstől 20 kilométerre fekvő Szederkényben nincs újabb H1N1-es megbetegedés, miután kedden bezárták a szederkényi általános iskolát, ahol hatvan gyerek fertőződött meg az új típusú influenza vírusával - közölte Hergenrőder János szederkényi polgármester. Hergenrőder szerint nincs pánik a településen, nem kapkodták el a vakcinákat sem a patikából. A község vezetője azonban nehezményezi, hogy szerdán reggel hazaküldték munkahelyükről a Pécsen tanító szederkényi tanárokat, és az orvosi rendelőkben sem fogradják szívesen a településről érkező betegeket a megyeszékhelyen.

Bakó János, a mohácsi tiszti főorvos azt mondta: a diákok egy része a szomszédos falvakban lakik, a legtöbb beteg Kátolyban és Máriakéménden. Utóbbi településen él az a két gyermek is, akiktől még a hét elején mintát vettek és kimutatták a H1N1 vírusát, és szintén máriakéméndi az az új influenzával megfertőződött kisfiú is, aki viszont a geresdlaki általános iskolába jár. A Szederkénytől 20 kilométerre fekvő Geresdlak polgármestere, Habjanecz Tibor azt mondta: a településen egyelőre nem tudnak több betegről. A szederkényi általános iskola jövő szerdáig biztosan zárva marad.

Közben szerdán újabb iskolát zártak be az új influenza miatt, ezúttal a Fejér megyei Móron a Perczel Mór szakképző iskolát.