H1N1: bezárnak egy székesfehérvári iskolát

2009.11.13. 21:49 Módosítva: 2009.11.13. 21:59
Tanítási szünetet rendeltek el a H1N1 miatt egy székesfehérvári iskolában, ahol a tanulók harmada hiányzott pénteken. A város egyik óvodájában a gyerekek fele, egy másik iskolában minden ötödik diák maradt otthon.

Bezárják hétfőtől egy hétre a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolát, tájékoztatott pénteken az intézmény igazgatója. Az 515 tanuló 30 százaléka hiányzott pénteken. Egy kisgyerek kórházba került, nála kimutatták a H1N1-vírust, ezért a kistérségi tiszti főorvossal egyeztetve a rendkívüli tanítási szünet elrendelése mellett döntött, mondta Tölgyesi Ferencné. Hozzátette, hogy pénteken megkapták az új influenza elleni oltást azok a tanulók, akiknek a szülei ezt kérték.

A gyerekek csaknem fele hiányzott pénteken a székesfehérvári Püspökkert városi óvodából, és a tanulók mintegy ötöde nem vett részt a tanításon a székesfehérvári Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnáziumban, mondta a városi önkormányzat oktatásért is felelős alpolgármestere.

Csapó Csilla tájékoztatása szerint az utóbbi intézményben elvégezték a tanulók vizsgálatát, a laboratóriumi eredményeket a hét végére várják. Az iskola igazgatója a fenntartó önkormányzat értesítésével és a kistérségi tiszti főorvossal egyeztetve hétfőn dönt arról, hogy szükséges-e a tanítási szünet elrendelése.