Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

H1N1: újabb halálos áldozatok

2009.11.30. 17:23 Módosítva: 2009-11-30 19:16:29

Újabb halálesetek hozhatók összefüggésbe az új vírussal. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint meghalt két beteg Pécsen: egyik a Baranya Megyei Kórházban, a másik pedig a Pécsi Egyetemi Klinikán.

Az egyik beteg, egy 52 éves férfi, hétfőn halt meg, nem kapott védőoltást. A halál pontos okát majd a boncolás deríti ki. A férfinak kétoldali tüdőgyulladása volt, és más krónikus betegsége is. Immunbetegsége és az érrendszerével is baj volt, az egyik lábát korábban amputálták, mondta Rúzsa Csaba a Baranya Megyei Kórház főigazgatója.

A másik áldozat múlt hét szerdán hunyt el. A 83 éves férfi a fertőzése előtt egy héttel oltást kapott, de a védettség még nem tudott kialakulni nála. A férfinak szintén tüdőgyulladása volt. Az idős férfi a Pécsi Egyetemi Klinikán halt meg.

Meghalt a karcagi Kátai Gábor Kórházban is egy H1N1 vírussal fertőzött tiszafüredi fiatalember még a múlt héten, erősítette meg Nagy Mihály, a kórház főigazgatója hétfőn.

A fiú súlyos alapbetegségekben szenvedett, a múlt hét második felében került be a kórházba, de olyan súlyos volt az állapota már akkor, hogy hiába próbáltak az orvosok segíteni, pár óra múlva meghalt. Az elhunyt fiatalembertől levett mintából a laboratórium kimutatta a H1N1 vírust.

A fogyatékos fiú egy szociális otthon lakója volt, csak a szezonális influenza ellen kapott védőoltást, a H1N1 ellen nem. A fiatalember súlyos, krónikus betegségeiről a főigazgató a szülők kérésére nem kívánt nyilatkozni.

A mostaniakkal együtt tizenkettőre emelkedett az új influenzavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma.