11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Vonát miniszterelnöknek, Morvait köztársasági elnöknek jelölte a Jobbik

2009.12.17. 12:55 Módosítva: 2009.12.17. 12:55
Akik úgy gondolják, hogy "jól ment az elmúlt húsz évben Magyarország szekere", azok a mostani parlamenti pártokra szavazhatnak, akik radikális változást akarnak, azoknak a parlamenten kívül kell keresniük maguknak képviselőket – mondta Vona Gábor.

Vona Gábor pártelnök a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a jövő évi parlamenti választásokon jelentette be Dúró Dóra, a párt szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Vona Gábor közölte: a párt Morvai Krisztinát, a párt európai uniós képviselőjét kéri fel köztársaságielnök-jelöltnek.

Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje
Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Vona Gábor megjegyezte: minimális céljuk, hogy a választásokon az MSZP-t megelőzzék, mert a szocialisták "nem méltók arra, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljék", de alapvetően a kormányzásra készülnek. Akik úgy gondolják, hogy "jól ment az elmúlt húsz évben Magyarország szekere", azok a mostani parlamenti pártokra szavazhatnak, de akik ezzel ellentétesen vélekednek, és radikális változást akarnak, azoknak a parlamenten kívül kell keresniük maguknak képviselőket.

Mint mondta, a 2010-es országgyűlési választásoknak az a tétje, hogy "Magyarország a magyaroké marad-e vagy mások irányítják", és az ország meg tudja-e őrizni természeti kincseit, erőforrásait. Ezzel összefüggésben január 16-án hirdetik meg politikai programjukat, aminek "egyetlen megfelelési kényszere lesz: a magyar emberek érdeke".

A párt miniszterelnök-jelöltje rámutatott, alapvetően három céljuk van: munkahelyek teremtése – ami miatt konfrontálódni kell a multinacionális cégekkel és az Európai Unióval egyebek között az ország élelmiszeriparának fejlesztéséért – a közbiztonság megszilárdítása, vidéken csendőrség felállításával, és a közösségtudat erősítése, egyebek mellett a kultúra és az oktatás középpontba helyezésével.

Morvai Krisztina közölte: köztársaságielnök-jelöltként három ügyre helyezi a hangsúlyt: a nemzeti önrendelkezésre, ami alatt az "elherdált nemzeti vagyon visszaszerzését és megőrzését" értette; az igazságosság eszméjére, melynek megvalósítása során fel kell számolni azt az állapotot, hogy "egy apró csoport milliárdossá válhatott az állami vagyonból"; és a méltóságra, mert szerinte "az elmúlt 8 évben megfosztották az embereket a politizálás jogától".  • Hírek
  • Bankszámla