Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vonát miniszterelnöknek, Morvait köztársasági elnöknek jelölte a Jobbik

2009.12.17. 12:55 Módosítva: 2009-12-17 12:55:52
Akik úgy gondolják, hogy "jól ment az elmúlt húsz évben Magyarország szekere", azok a mostani parlamenti pártokra szavazhatnak, akik radikális változást akarnak, azoknak a parlamenten kívül kell keresniük maguknak képviselőket – mondta Vona Gábor.

Vona Gábor pártelnök a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a jövő évi parlamenti választásokon jelentette be Dúró Dóra, a párt szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Vona Gábor közölte: a párt Morvai Krisztinát, a párt európai uniós képviselőjét kéri fel köztársaságielnök-jelöltnek.

Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje
Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Vona Gábor megjegyezte: minimális céljuk, hogy a választásokon az MSZP-t megelőzzék, mert a szocialisták "nem méltók arra, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljék", de alapvetően a kormányzásra készülnek. Akik úgy gondolják, hogy "jól ment az elmúlt húsz évben Magyarország szekere", azok a mostani parlamenti pártokra szavazhatnak, de akik ezzel ellentétesen vélekednek, és radikális változást akarnak, azoknak a parlamenten kívül kell keresniük maguknak képviselőket.

Mint mondta, a 2010-es országgyűlési választásoknak az a tétje, hogy "Magyarország a magyaroké marad-e vagy mások irányítják", és az ország meg tudja-e őrizni természeti kincseit, erőforrásait. Ezzel összefüggésben január 16-án hirdetik meg politikai programjukat, aminek "egyetlen megfelelési kényszere lesz: a magyar emberek érdeke".

A párt miniszterelnök-jelöltje rámutatott, alapvetően három céljuk van: munkahelyek teremtése – ami miatt konfrontálódni kell a multinacionális cégekkel és az Európai Unióval egyebek között az ország élelmiszeriparának fejlesztéséért – a közbiztonság megszilárdítása, vidéken csendőrség felállításával, és a közösségtudat erősítése, egyebek mellett a kultúra és az oktatás középpontba helyezésével.

Morvai Krisztina közölte: köztársaságielnök-jelöltként három ügyre helyezi a hangsúlyt: a nemzeti önrendelkezésre, ami alatt az "elherdált nemzeti vagyon visszaszerzését és megőrzését" értette; az igazságosság eszméjére, melynek megvalósítása során fel kell számolni azt az állapotot, hogy "egy apró csoport milliárdossá válhatott az állami vagyonból"; és a méltóságra, mert szerinte "az elmúlt 8 évben megfosztották az embereket a politizálás jogától".