Molnár magzatkárosítás miatt tett feljelentést

2010.01.11. 16:17
Három napon belül dönt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség arról, hogy elindítja-e a nyomozást Molnár Oszkár feljelentése ügyében. A Fideszben kegyvesztetté vált politikus magzatkárosítás, kiskorúak megrontása, vérfertőzés miatt fordult a hatósághoz.

Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést magzatkárosítás és más esetek miatt Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere még az elmúlt évben, a Legfőbb Ügyészség az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget jelölte ki a feljelentésben foglaltak  kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására.

A Legfőbb Ügyészség hétfőn küldte meg a feljelentést tartalmazó iratot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek, amely három napon belül dönt arról, hogy feljelentés kiegészítést kér, elutasítja a feljelentést, vagy elindítja a nyomozást az ügyben.

Molnár Oszkár a feljelentésben több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosítással kapcsolatos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt.

Molnár szeptemberben még úgy nyilatkozott, hogy nem tesz feljelentést, mert "azokra, akik az információt szolgáltatták és bíróság előtt igazolhatnák állításomat, az elmúlt két hétben ellenem folyó médiahadjárat olyan hatást gyakorolt, hogy félnek felvállalni a tanúskodást, ezért igazán nincs mit felróni nekik".

A képviselő mostani feljelentésében orvosok, védőnők, önkormányzati dolgozók kijelentéseire hivatkozik, nevesítve ugyanakkor senki nincs.

Molnár Oszkárnak az elmúlt időszakban több nyilatkozata látott napvilágot, ezek - egyebek mellett - cigányok által többségben lakott településeken élő, születendő gyermeküknek szándékosan ártó terhes asszonyokról, a melegekről, és a "globális zsidó nagytőke terjeszkedéséről" szóltak.

A Fidesz országos választmánya az elmúlt év végén úgy döntött, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében, Edelényben mást indít, a párt képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.