Judit
2 °C
7 °C

Vádat emelhetnek Borovszky ellen

MTI/Index
2010.01.19. 06:44 Módosítva: 2010-01-19 12:18:37
Magyar Hírlap úgy tudja, a Fővárosi Főügyészség hivatali visszaélés és vesztegetés miatt hamarosan vádat emel Borovszky Tímea, az oktatási tárca (OKM) Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának korábbi vezetője ellen.

Skoda Gabriella, a vádhatóság szóvivője a Magyar Hírlapnak azt mondta, a nyomozás már lezárult, az eljárás iratait ismertették a gyanúsítottal, és az ügyészség harminc napon belül dönt a vádemelésről. Borovszky Tímeát tavaly szeptemberben gyanúsította meg a Fővárosi Főügyészség.

Az OKM hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatására 45 millió forintot utalt át a HÖOK „Hallgatókért Alapítvány” részére. Az összeggel az alapítvány nem tudott maradéktalanul elszámolni.

A Magyar Hírlap szerint Nagy Attila, a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási tanulmányait támogató Katapult mentorprogram korábbi vezetője arról tájékoztatta az oktatási minisztert, hogy Borovszky 2008 tavaszán arra kérte őt: titokban adjon át az ösztöndíjak terhére hatszázezer forintot a főigazgatóság egyik munkatársának, ám a kérést a főigazgató egyik beosztottja és a program vezetője is megtagadta.

Nagy elmondta, a későbbi gyanúsított 2007 őszén arra utasította őt, hogy a hallgatók tanulmányainak támogatására szánt keretből megbízási szerződés és pályázat nélkül ötmillió forintot adjon a Romaversitas Alapítványnak egy tanulmány elkészítésére. A szakminiszteri vizsgálat kiderítette, hogy a felmérés 2009 márciusáig nem készült el - írta a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?