Feljelentették Ignácz Istvánt

2010.05.06. 09:03
Hűtlen kezelés, bűnpártolás és hivatali visszaélés gyanújával tett feljelentést egy egyesület Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Szolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) elnöke ellen. A Fővárosi Főügyészség döntése értelmében a feljelentést az Eclipse-üggyel egyesítették, így a vámőrség fog nyomozni, írja a Népszabadság.

A gépjármű-eredetiségvizsgálattal foglalkozó cégek egy részének vezetőit tömörítő Eredetiség Ellenőrzés a Gépjármű Bűnözés Elleni Egyesület feljelentette az Eclipse Zrt.-vel az állam nevében szerződő KEK KH elnökét, írja a Népszabadság.

Feljelentésükben lényegében ugyanazt ismételték meg, amit az előzetes eredetiségvizsgálat rendszerének januártól hatályos módosítása óta piacukat vesztett egykori fővállalkozó technológiatulajdonosok már korábban is sérelmeztek: az Eclipse pályázat nélkül olyan informatikai szolgáltatás szállítására kapott megbízást (4,95 milliárd forint plusz áfa értékben), amely korábban ingyen állt a KEK KH rendelkezésére.

Ignácz István szerdán közleményben cáfolta, hogy a KEK KH elnökeként eljárás folyna ellene az eredetiségvizsgálattal foglalkozó, de különösen nagy értékű adócsalás és pénzmosás gyanújába keveredett Eclipse Zrt. ügyében.

Ignácz Pest megye rendőrfőkapitánya volt, 2007 őszén vonult nyugdíjba.