Újabb letartóztatások a pécsi egyetemen

2010.06.08. 11:19 Módosítva: 2010.06.08. 12:06
Két újabb személyt vettek őrizetbe hétfőn a pécsi egyetemen kirobbant vesztegetési ügyben, írja a bama.hu.

A bama.hu értesülései szerint újabb őrizetbevétel történt a Pécsi Tudományegyetemen egy hete kirobbant vesztegetési ügyben.

A Baranya megyei hírportál úgy tudja, két egyetemi dolgozót vettek őrizetbe hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai. A gyanúsítottak - egy férfi és egy nő - az előzetes letartóztatásban lévő I. Gábor gazdasági főigazgató beosztottjai.

Bartha László, az NNI szóvivője az MTI-nek megerősítette az információt, de azt nem árulta el, milyen beosztásban dolgoznak, és milyen szerepük lehetett a bűncselekményben.

A május végén kirobbant vesztegetési ügynek már tíz gyanúsítottja van. A letartóztatottak között négy egyetemi dolgozó van: az intézmény gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, egy beszerzésekért felelős munkatárs és egy tanácsadó.

A másik négy gyanúsított a PTE három, informatikai termékekkel és irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője, egyikük korábban az egyetem alkalmazásában állt. Előzetes letartóztatásukról a múlt héten döntött a bíróság.

Az MTI az érintettek védőitől úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három céget különböző beszerzések során. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.