Őrizetbe vette az ügyészség Wieszt Jánost

2010.06.15. 12:50 Módosítva: 2010.06.15. 12:51
Házkutatást tartottak Wieszt Jánosnál, és az ügyészségen hallgatják ki az volt szocialista frakcióvezetőt. Az ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Házkutatást tartottak Wieszt János volt újbudai szocialista frakcióvezető lakásán, tudta meg az MTI szocialista forrásból. A politikus kihallgatása az ügyészségen jelenleg is tart.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség közleménye szerint őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki W. Jánost hivatalos személy által elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított panaszt jelentett be mindkét intézkedés, valamint a lakásán és más ingatlanán foganatosított házkutatás ellen is, a bűncselekmény elkövetését tagadta.

Az MSZP-s Wieszt Jánosról még hetekkel ezelőtt azt állította a kerületi Fidesz egy videó alapján, hogy 2,2 millió forint csúszópénzt fogadott el. A képviselő később azt mondta, politikai támadás áldozata. A felvétel szerinte technikailag és tartalmilag is manipulatív, a Fidesz pedig félremagyarázza a történeteket.

A politikus nem mondott le mandátumáról, független képviselőként dolgozik tovább a közgyűlésben.