Nyílvánosak a sukorói dokumentumok

2010.07.29. 14:53
A júniusi bírósági döntés nyomán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) kiadta az azóta elbukott sukorói King's City kaszinóprojekttel kapcsolatos telekcsere-doklumentumokat, a kétszáz oldalas irat a pernyertes LMP honlapján olvasható.

Kézhez kapta az LMP a sukorói telekcsere-ügylettel kapcsolatos értékbecsléseket és a földhivatali iratokat. A csaknem kétszáz oldalas dokumentum mától a párt honlapján olvasható.

A sukorói King's City-ügyben keletkezett telekcsere-dokumentumok kiadását még 2009 nyarán kérte a Lehet Más a Politika a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től.

Miután az MNV nem reagált a megkeresésre, a párt pert indított a közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláért, a Fővárosi Ítélőtábla pedig ez év júniusában kimondta: nyilvános a sukorói telekügylet dokumentációja.

Az üggyel kapcsolatban a két volt minisztrerelnököt, Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet is kihalgatta az ügyészség, ahol Budai Gyula, a tervezett beruházás körülményeit vizsgáló miniszterelnöki megbízott szerint hamisan tanuskodtak.

A precedensértékű döntés az információs szabadságot és az áthatóságot erősíti, áll az LMP közleményében.