Juga Veronika az LMP országos listáján

2010.03.26. 15:35 Módosítva: 2010.03.26. 15:35
Az Országos Választási Bizottság csütörtökön nyilvántartásba vette a Lehet Más a Politika (LMP) országos listáját, amit Schiffer András vezet, de például Cserhalmi György és az egykori Barátok közt-szereplő Juga Veronika is felkerült.
Juga Veronika
Juga Veronika

A Lehet Más a Politika közzétette országos listáját, melyen több érdekes név is felbukkan. Csakúgy, mint az EP-választás idején, Cserhalmi György színművész ismét helyet kapott, igaz, szerepe csak jelképes, mert a 136. helyen áll. Közvetlenül utána következik Juga Veronika médiaszemélyiség, a Barátok közt című sorozat egykori szereplője.

A listán található még többek között Adamik Mária szociológus, gender-kutató, Balázsi Tibor, az első szabadon választott Országgyűlés tagja, Bíró András alternatív Nobel-díjas polgári jogi aktivista, az Autonómia Alapítvány alapítója, Borbély Szilárd író, költő.

Helyet kapott Fleck Zoltán jogszociológus, Foltányi Zsuzsa környezetvédő, az Ökotárs Alapítvány alapítója, Meszerics Tamás történész, politológus, az LMP választmányi titkára, Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász, Szilágyi Ákos író, Ungváry Krisztián történész és Vári György irodalomtörténész. Utóbbi tudósok szintén nem befutó helyeken szerepelnek, így jelöltségük leginkább arról szól, hogy népszerűsítsék a parlamentbe igyekvő pártot.

Az LMP népszerűségét a legutóbbi felmérések 2-3 százalékosra teszik. A párt minden megyében tudott területi listát állítani, de csak az egyéni körzetek kevesebb mint kétharmadában tudtak jelöltet indítani. Az 5 százalékos parlamenti küszöb átlépése ezzel együtt nem tűnik lehetetlennek, a múlt héten például Tölgyessy Péter politológus azt tippelte, hogy az LMP esélyes a bejutásra.

Ha sikerül bejutniuk, akkor reálisan 10-20 képviselőjük lehet.