Az rendőrség vádemelést kér Verókékra

2011.01.15. 15:01
Lezárta a nyomozást a rendőrség Verók István volt terézvárosi polgármester és társai ügyében. Hűtlen kezelés miatt 13-an állhatnak bíróság elé.

A volt terézvárosi szocialista és szabad demokrata önkormányzati képviselők közül szinte mindenki a vádlottak padjára kerülhet egy Andrássy út 47. alatti palota eladása miatt, írja a szombati Magyar Nemzet. A kár több mint 120 millió forint, a rendőrség szerint megalapozott a 13 önkormányzati képviselő, valamint egy hivatali tisztségviselő ellen a különösen nagy vagyoni kártokozó hűtlen kezelés gyanúja.

Verók István
Verók István

A gyanúsítottak között van, aki most is aktív képviselő: Hatvani Csaba és Tóth György tagjai az októberben megválasztott önkormányzatnak. A csoport tagja Kékesi Tibor volt MSZP-s képviselő és Fürst György egykori alpolgármester, a Centrum Parkoló Kft. ügyvezetője.

A BRFK gazdaságvédelmi osztálya további nyomozásokat folytat más Andrássy úti épületek, valamint Liszt Ferenc téri, Izabella utcai és Bajcsy-Zsilinszky ingatlaneladások az ügyében is. Ezek mellett 65 tetőtér-értékesítést és a Hunyadi téri beruházást is vizsgálják.