Orbán ismét országot értékel

2011.02.07. 08:52
A miniszterelnök Magyarország megújul címmel ma délután tartja hagyományos beszédét a Millenárison. Orbán Viktor tizenharmadszor értékeli az ország helyzetét, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A gazdasági intézkedésekről várhatóan nem ma, hanem a parlament nyitóülésén beszél majd.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek célja, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".

A szóvivő szerint Orbán Viktor áttekinti a kormány, az ország előtt álló kihívásokat is. Szíjjártó közölte: az országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre".

Az érdeklődők a kérdéseiket múlt csütörtöktől tehették fel Orbán Viktor Facebook-oldalán, illetve a kormányfő orbanviktor@orbanviktor.hu címén. Orbán Facebook-oldalára az évértékeléssel kapcsoaltban hétfő reggelig csaknem 2.550 hozzászólás, javaslat érkezett.

A Népszava korábbi – azóta sem megerősített – értesülése szerint az idei évértékelést a szervezők szeretnék "nemzetközivé" tenni, ezért több tekintélyes, Európában elfogadott politikus felszólalására is számítani lehet. A miniszterelnök a lap szerint idén a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján, február 14-én is felszólal majd. Várhatóan ekkor kerül sor a költségvetés egyensúlyát biztosító gazdasági intézkedések részleteinek ismertetésére is.