Ez a poszt a következő Percről percre része:

Ma lecsapnak az uzsorásokra

A parlament hétfőn szigorítja a büntetőtörvénykönyvet és talán egyszerűsíti a termelői piacok tartását. Tárgyalják az adónyomozók jogkörének bővítését, és a hajléktalanságot kriminalizáló szabálysértésitörvény-módosítást is. Nem vették napirendre a Jobbik javaslatát az egykori MSZMP-s funkcionáriusok nyugdíjának megvonásáról. A Fidesz Wittner Mária javaslatát támogatja, Lázár János jóvátételi adót fizettetne az egykori funkcionáriusokkal.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az interpellációk sorát szokás szerint egy szocialista nyitja, ezúttal Kovács Tibor, akit az érdekel, "hányszor fog még adót emelni a kormány". Másodikként a jobbikos Z. Kárpát Dániel kérdezhet, ő azt, hogy "mikor tesz a kormányzat lépéseket a hazánkat sújtó elvándorlás, a fiatalok elvesztésének csillapítása érdekében". A két ellenzékit Babák Mihály öninterpellációja követi az M44-es útról. Babák általában a kormánypárti öninterpellációk idején szokott dohányozni, de most kénytelen lesz kihagyni ezt a lehetőséget.

  • cikkünk a témában:

    MSZP: Se veled, se nélküled

    A Demokrácia és Dilemma Intézet egy 2001-es Gyurcsány-idézettel igyekszik alátámasztani, hogy tíz éve tart már az MSZP agóniája. Most, hogy a párt kettéválása egészen közelinek tűnik, felmerül a kérdés: mit kezdenek a jó évtizede rivalizáló felek egymás nélkül?

  • Ugyan nem véglegesen, de egyelőre még maradnak az MSZP parlamenti frakciójában a Demokratikus Koalíció platformjához tartozó képviselők. A Mesterházy Attila pártelnök által megkövetelt hűségesküt még Gyurcsány Ferenc is aláírta, bár a Facebookon írt üzenetében azt mondta, ez csak annyit jelent, hogy "az aláírás napján a frakció tagjai vagyunk, és az esetleges jövőbeni kilépésig azok is kívánunk maradni". A rossz nyelvek szerint a valóság az, hogy Gyurcsányéknak nincs meg a frakcióalakításhoz szükséges, tíz fős létszámuk.

  • Hétfőn megszorongatják az uzsorásokat

    Bár egyre nagyobb a nyomás a parlamenten az év végéig elfogadandó harminc kétharmados törvény miatt, az elmúlt másfél hónapra jellemző komótos tempóban folytatódik a héten is a törvényalkotás. Két jogszabályt fogadhatnak el, szigorítják az uzsora megítélését, és megkönnyítik a termelői piacok létét. Hétfőn tárgyalják a szabálysértési törvény módosítását is, amely alapján elzárással sújthatják a másodszor rajtakapott hajléktalanokat, a törvénymódosítás ellen délután öttől a Kossuth téren börtönperformansszal tiltakozik a Város Mindenkié csoport. Szerdán vitanapot tartanak a nők közéleti szerepvállalásáról. Minderről részletesebben itt olvashat>>