Orbán Nagy Imre újratemetéséhez hasonlította a szombati tüntetést

2012.01.24. 08:56 Módosítva: 2012.01.24. 09:03

Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben köszönte meg a szombati kormánypárti demonstráció résztvevőinek, hogy kiálltak az ország mellett. A miniszterelnök szerint "olyasmi történt szombaton, amire emberemlékezet óta nem volt példa."

Mint mondta, személyesen részt vehetett a rendszerváltás nagy tömegmegmozdulásain, melyek közül a legtöbben talán az 56-os forradalom áldozatainak újratemetésén voltak, "úgy 200 ezren. Most szombaton legalább kétszer ennyien, vagy még többen voltunk, ez óriási kiállás Magyarország mellett. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani."

Orbán köszönetet mondott a bátorításért, "hogy a következő hetekben jól végezhessük a munkánkat, és eredményesen tárgyalhassunk az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel is".

"Nekem személyesen is sokat jelent, hogy tudom: mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember – fogalmazott. A miniszterelnök reményének adott hangot, hogy a közös akaratnak meg lesz az eredménye, és mindenki önbizalmat meríthetett a találkozásból.  

Fotó: iBarakonyi

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" – írta szombati közleményében a BM.

A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".