Friderika
10 °C
18 °C

Eltűnhettek a 2006-os rendőri túlkapások felvételei

2012.03.05. 08:58

A rendőrség 2006 őszén készített felvételeket a brutális őrizetbe vételekről, azonban ezeket feltehetően még a kormányváltás előtt eltűntették, megsemmisítették, mivel a kirívó törvénytelenségeket bizonyították volna - állította a Magyar Nemzetnek Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró, aki közreműködött a Balsai-jelentés elkészítésében is.

Völgyesi a lapnak azt mondta: a rendőrök olyan sok lőszert használtak fel a polgári lakosság megfélemlítésére 2006. október 23-án, hogy a készleteiket a honvédségnek kellett feltöltenie.

Völgyesi tavaly terrorcselekmény gyanújával tett büntetőfeljelentést a 2006 őszi rendőri erőszak miatt, ehhez feljelentéskiegészítést nyújt be a most nyilvánosságra került felvételek miatt. A Hír Televízió pénteki Célpont című műsora két olyan rendőrt kutatott fel, aki a 2006. október 23-i nemzeti ünnepen a megemlékezőkre lövöldözött. Egyikükről egy rendőrségi felvételt is bemutattak, amin az látható, hogy rálő az őt fényképező emberre.

Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint a Célpontban közzétett felvételek a rendőri vezetők büntetőjogi felelősségét vetik fel - írta a lap.