Akik hibernálták magukat a telken

2012.05.20. 19:54
Ez van, ha egy hétvégére kiköltözik a világból a nyárba. Földrengés dönt le műemlékeket Olaszországban, megnősül Mark Zuckerberg, kiesik a Csillag születik rappere és még a lottómilliárdokat is elviszi valaki. Összefoglalónk telekre járóknak.

Megfogadta, sőt megígérte a feleségének, hogy kibír egyetlen hétvégét tévé és internet nélkül, és az egyetlen elektromos eszköz amit használ, az a fűnyíró lesz, amivel végighajt a telken. Most ott állt a fűnyíró mögött, és azon gondolkodott, hogyha Kína megtámadta volna Amerikát, akkor átjönne-e a szomszéd, hogy elmondja, menjenek le a sarki CBA-ba konzervet venni. Némi hezitálás után úgy döntött, hogy az a szemét Feri valószínűleg csendben felvásárolna előlük az utolsó löncshúst is, hiszen tavaly sem telefonált napokig, amikor feltörték a víkendházat, és elvitték a Junoszty tévét, meg a szegélynyírót. De talán látná a távolban, a hegyeken túl az impozáns gombafelhőket.

000 Hkg4449118
Fotó: Kanwa News

Kimerült volt. Előre örült, hogy majd a madarak csicsergésére fog kelni, de persze azokon a rohadt madarakon nincsen szundifunkció, és egyébként sem hajnali ötre kérte az ébresztést. Ahogy meggyötörten az utolsó kanyarba vezette be a fűnyírót, megpróbált arra gondolni, miért is jó, hogy hétvégén nem olvasgatott híreket a telefonján. Először is megnézheti otthon a BL-döntőt, mert amióta ellopták a Junoszty tévét, idelent még fekete-fehérben sem nézhet meccseket a verandán. De legalább az asszony sem nézi a hülye sorozatait, például a Született feleségeket, meg a Csillag születiket azzal a nagyarcú rapperrel. Persze lemehetett volna faluba a kocsmába, de általában ott ücsörög Feri, a szomszéd, és akkor minimum kölcsönkéri a fűnyírót, de az is lehet, hogy az avarporszívót is. Másrészt nem tudja a lottószámokat, így lehet, hogy most, hogy a véghajrában, megfáradtan tolja a fűnyírót, már rég milliárdos. És akkor nincs több sövénynyírás, kertgondozás, adóbevallás: kiül majd minden hétvégén a verandára, és nézi, ahogy a kertész locsol. Néha pedig átüvölt a Ferinek, hogy nem adok semmit kölcsön, te szemétláda.

Persze lehet, hogy amióta nem nézett rá a világra, a világ nagyon megváltozott. Lehet, hogy földrengés volt Olaszországban, lehet, hogy elnököt választott a Jobbik, megnősült a Facebook-alapítója, talán felrobbantotta az Erzsébet hídat Bruce Willis, sőt, ha nagyon elrugaszkodik a valóságtól, akkor akár azt is el tudta képzelni, hogy amíg ő a kertben grillezett, tinédzserekkel konfirmált Hagyó Miklós. Na jó, azért ez mégiscsak túlzás lenne, gondolta, és leállította a fűnyírót. Végzett a kerttel.

A felesége érkezett a jutalomsörrel, és ő gyanútlanul elvette, pedig láthatta volna az arcán, hogy valami nagyon fontosat akar mondani.

“Képzeld most beszéltem a szomszéddal. A Chelsea nyerte azt a meccset, amire nagyon kíváncsi voltál. Örülsz?” - mondta a nő, és ő még jobban izzadt, és csak arra tudott gondolni, hogy ha nyer a lottón, akkor itthagyja a telket és az asszonyt is a Ferinek.

“Ja, és képzeld, elvitték az 1,4 milliárdot. Hányszor mondtam neked, hogy játszd meg azt a fránya egyest is, arra a számra is pont ugyanannyi esély van matematikailag, mint a többire” - tette hozzá mosolyogva a nő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport