Az ellenzék vitát akar a kormány első két évéről

2012.05.22. 17:46

Politikai vitanap lesz az MSZP az Orbán-kormány működésének első két évéről. Az erről szóló kezdeményezést (pdf) a szocialista frakció 48 tagja, valamit 21 jobbikos és 9 LMP-s képviselő írta alá. Az MSZP-s Bárándy Gergely kétszer is aláírta az ívet.

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció képviselői közül egynek sem szerepel az aláírása az íveken. Wirsching Viktória, a DK kommunikációs igagatója közölte, hogy az MSZP nem kereste meg őket, pedig támogatták volna a kezdeményezést, annál is inkább, mert június 5-én saját kormányértékelő rendezvényt is tartanak.

A vitanap megtartását az összes kéviselő ötöde, legalább 78 képviselő kezdeményezheti, a Mesterházy Attila MSZP-elnök által jegyzett dokumentumot pont ennyien írták alá. "Az Orbán-kormány két éve" című vitanapra június 13-án kerül sor.

Utoljára idén április 17-én tartottak politikai vitanapot az Országgyűlésben, akkor "Feltáratlan állambiztonsági múlt és az elmúlt húsz év morális adósságai címmel" az ügynökügyről vitáztak a képviselők.