Román aknatolvajokat fogtak el Baján

2012.07.25. 08:10
Fegyvertolvajokat fogtak Baján, akik egy Daihatsu utánfutóján 66 harckocsi-taposóaknát csempésztek – olvasható a police.hu-n. Az aknákban nem volt lőszer. A tettesek közülü hárman románok voltak.

Kedd este negyed hatkor a rendőrség a bajai Korsós utcában közlekedési ellenőrzés során igazoltatott egy Daihatsu Applause típusú személygépkocsiból és utánfutóból álló járműszerelvényt. Az ellenőrzés során észrevette, hogy az utánfutón több mint 50 harckocsi-taposóakna található.

Ezután a kocsiban tartózkodó 41 éves bajai, 49 éves bátyai, 29 éves romániai, 19 éves romániai, és 16 éves romániai férfiakat a Bajai Rendőrkapitányságra előállították. A járművet közben biztosították a helyszínen, és a környező utcákat lezárták a forgalom elől.

Az este kilenckor a helyszínre érkező tűzszerészek átvizsgálták az utánfutón található 65 darab magyar és egy darab orosz típusú harckocsi-taposóaknát. A vizsgálat során megállapították, hogy az aknák gyakorló, robbanószer nélküli taposóaknák, amiket a Bajai Rendőrkapitányság udvarában helyeztek el.

Baján többször találtak már harckocsi-aknákat a volt szovjet laktanya területén.