Elzárja az adósok melegvizét a Nyírtávhő

2012.09.28. 19:52

A Nyírtávhő elzárja a melegvizet azoknál, akik hosszú ideje nem fizetik a díjat, és nem vesznek részt adósságrendező programban sem, írja a Nyíregyházi Napló, a város önkormányzatának a lapja. Az újságnak az illetékes osztályvezető, Jécsákné Orosz Tímea elmondta, hogy a nyár végén 801 millió forint volt a Nyírtávhő kintlévősége, 500 millióval tartozott a lakosság, 301 millióval pedig a közületek. A tartozás most is 760 millió forint még. A cég kintlévősége eléri a távhőből származó árbevételük 10 százalékát.

A cég ügyvezetője, Arday Balázs a lapnak azt mondta: a lehetőségeik határához jutottak, és most minden lehetséges eszközzel élni fognak annak érdekében, hogy a szolgáltatás biztonságát megőrizzék. A szolgáltató felhívta a tartozók figyelmét arra, hogy aki nem tudja egy összegben rendezni az adósságát, köthet részletfizetési megállapodást, és a Human-Net Alapítvány közreműködésével adósságrendező programban is részt lehet venni.

Nem a melegvíz kikapcsolása a Nyírtávhő egyetlen eszköze az emberek fizetésre bírására. Letilthatják a bérből, a nyugdíjból az összeget, vagy éppen jelzálogot jegyeztetnek be az adós ingatlanára, írja a Nyíregyházi Napló. A lap szerint Jósaváros egyik tízemeletésben egyébként már el is zárták a melegvizet.