A tanú orvvadásznak hitte a gyilkosokat

2012.11.05. 11:52

A vadász, aki később a rendőrségen tett bejelentést, orvvadásznak hitte Szita Bence gyilkosait – derült ki a névtelenül nyilatkozó vadász beszámolójából, ami a kaposvariujsag.hu-n jelent meg.

A tanú egy barátjával vadászott vaddisznóra a sántosi erdőben aznap, amikor eltűnt az ásóval agyonvert és elásott 11 éves Szita Bence eltűnt. A férfi elmondása szerint a vadászaton egy lövést hallott, de mivel a beírókönyv szerint rajtuk kívül más nem volt a területen, orvvadászokra kezdett gyanakodni.

Mint mondta, este negyed kilenckor két autót vettek észre. Amikor a kocsijával odaért, és kiszállt belőle, az egyik autónak felkapcsolták a reflektorát, hogy ne lássa, ki van ott. A tanú megkérdezte, hogy ki van ott, amire visszakérdeztek, hogy mi köze van hozzá. „Volt egy lövés” – mondta a vadász, mire a férfi azt felelte, hogy: „Én is hallottam! De az erdőben már dugni sem lehet?” A gyilkos felajánlotta a tanúnak, hogy nézze meg a csomagtartót, ha nem hisz neki. A vadász szerint talán meg is ölték volna, ha odamegy a csomagtartóhoz.

A tanú látta, hogy a kormány mellett valaki lecsúszott, és a fejébe húzta a sapkáját, így mivel azt hitték, hogy az ismeretlen férfi tényleg nővel van ott, elmentek. Amikor viszont a visszapillantóból látta, hogy a másik kocsiban is ül valaki, arra gondolt, hogy mégis orvvadászok lehettek, ezért jelentette a rendőrségnek a történteket.

A rendőrség Szita Bence meggyilkolásával három embert gyanúsít, a 47 éves P. Erika kaposvári lakost, aki Szita Bence nevelőapjának barátnője volt, valamint az 57 éves B. József és a 41 éves K. József hajléktalanokat. Mindhárman előzetes letartóztatásba kerültek.

A meggyilkolt fiú féltestvére szerint nevelőapjuk barátnője hetek óta gyanúsan viselkedett. P. Erika vallomásában ellentmondások vannak, részlegesen beismerő vallomást tett társaival.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport