Az Együtt 2014 az LMP felé nyit először

2012.11.14. 13:35

Hivatalosan is elküldte az Együtt 2014 Válaszói Mozgalom a  felkérő levelét a Lehet Más a Politika vezetőinek. „A levél mellékletekét az LMP politikusai megkapták az Együtt 2014 erkölcsi, elvi alapvetéseit tartalmazó dokumentumot is” – olvasható az egyesület közleményében. Az Együtt 2014 korábban közölte, hogy az LMP lesz az első párt, amit megkeres az együttműködés érdekében.

A felkérő levél az uniós gyakorlathoz hasonlóan a „csatlakozási tárgyalások megkezdésére” hívja az LMP-t. Gyurcsány Ferenc már korábban támogatásáról biztosította, Kuncze Gábor pedig Bajnai Gordon október 23-i beszéde után két nappal közölte, hogy csatlakozik a Milla demonstrációján meghirdetett Együtt 2014 mozgalomhoz, de az Együtt 2014 bejelentette, hogy csatlakozni még nem lehet, tehát Gyurcsányék és Kuncze még gyakorlatilag még tagjelölti státuszt sem kaptak.

Országos akció

Bajnai Gordon október 23-án a Milla Egyesület tüntetésén hirdette meg az Együtt 2014 mozgalmat, vagyis egy összellenzéki választási koalíciót hirdetett. Azt mondta, hogy nem alakít pártot, hanem mindenkire vár, és utalás szinten (zöldek, baloldaliak, stb.) felsorolta a baloldal összes pártját.

Bajnai csütörtökön azt mondta, hogy a Haza és Haladás és a Milla még bejegyzés alatt áll, ezért nem lehet hozzájuk csatlakozni. Az Együtt 2014 mozgalom vezetői azonban azt tapasztalták, hogy az elmúlt hetekben rengetegen jelentkeztek, hogy támogatnák őket. Ezért találták ki, hogy országos aláírásgyűjtést indítanak, így a változást akarok támogatni tudják az összefogást.

Az Együtt 2014 egyébként szerdán honlapján közölte elvi és erkölcsi alapvetéseit.