Kitart a paprikaspray mellett a hummeres

2012.11.21. 09:10

A hummeres rendőrgázoló ügyvédje kitart amellett az állítás mellett, hogy védencét lefújta paprikaspray-vel az egyik rendőr. Az ügyvéd a Blikknek azt nyilatkozta, hogy legalább három másodpercig fújta befelé a rendőr a lehúzott ablakon a paprikaspray-t, és az percekre megvakította ügyfelét, akinek iszonyú fájdalmai is voltak.

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfői sajtótájékoztatóján, miután először hangzott el a paprikaspray-ről szóló állítás, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy a gyanúsított Hummerjét lefoglalták, megvizsgálták, és mind a négy ablaka fel volt húzva. A szóvivő ugyan nem mondta ki, hogy ez azt jelenti, nem érhette paprikaspray a sofőrt, de vélhetően erre célzott.

Az osztrák férfi október 11-én gázolta el Apátfalván a 35 éves motoros rendőrt, aki belehalt sérüléseibe. A gázolót korábban már 28-szor büntették, többek közt hivatalos személy elleni erőszak, és fegyveres rablás miatt. A 34 éves osztrák állampolgárt hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.