Emma
-2 °C
6 °C

Szegeden felfüggesztik a diákdemonstrációt

2012.12.11. 08:49

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata ideiglenesen felfüggeszti az ülődemonstrációt. Közleményük szerint az éjszakai órákban B. Nagy László kormánymegbízott ígéretet tett rá, hogy válaszolni fog a kérdésekre, egyben azokat tolmácsolja a kormány felé.

A SZTE hallgatói hétfőn délelőtt bilincselték össze magukat a szegedi kormányhivatal épületében. A sztrájkbizottság a további lépésekről a válasz ismeretében dönt.

Ha a kormány nem is, a Fidesz szóvivője kedd reggel már reagált a hétfő diákdemonstrációkra. Selmeczi Gabriella szerint fontos, hogy a kormány leüljön a szakemberekkel és a diákokkal vitázni, hogy a hallgatók is megértsék, milyen átalakítás zajlik a felsőoktatásban. Az átalakításnak a Fidesz szerint a diákok nyertesei lesznek – mondta Selmeczi.

A szóvivő arra is kitért, hogy a szakértői anyagok, előterjesztések kiszivárogtatásával, az információk "idő előtti kiadásával" szemben védtelenek, mert ilyen esetekben a kormányzati kommunikáció még nincs arra felkészülve, hogy "kivédje, elmagyarázza, megértesse", mit akarnak és az miért jó társadalomnak. Ilyenkor a hétfői tiltakozó akcióhoz hasonló helyzetek állnak elő – szól Selmeczi magyarázata.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter ma fél kettőre a minisztériumba hívta a HÖOK elnökségét.