Ángyán József rekordbüntetést kapott

2012.12.20. 09:44

Még senki sem kapott olyan nagy összegű büntetést a Fideszben, mint Ángyán József, akinek 250 ezret kell fizetnie a pártnak – írta meg a Blikk, ami szerint az nem merült fel, hogy a képviselőt ki is zárja a frakció.

Kedden derült ki, hogy a volt vidékfejlesztési államtitkárra pénzbírságot szab ki a frakció, mert a képviselőcsoportban elrendelt kötelező szavazás ellenére nemmel szavazott hétfőn a parlamentben a földtörvénnyel összefüggő alkotmánymódosításra.

A Fidesz-frakciónál „jó néhányan a lelkiismeretükkel küzdenek” a földtörvény miatt – nyilatkozta Ángyán a hvg.hu-nak. A fideszes politikus több módosított nyújtott be a földtörvényhez, és végül nem szavazta meg az előterjesztést, azt mondta, hogy a kormánytöbbség „az MSZP-vel teljes egyetértésben” a családi gazdálkodási és szövetkezeti modell helyett a nagy tőkeerejű cégeket igénylő integrátori rendszert választotta.

Ángyán mellett Révész Máriusz, L. Simon László és Kovács Ferenc is pénzbüntetést kapott, és egyenként 150 ezer forintot kell fizetniük, amiért, bár jelen voltak, nem szavaztak – írta meg a Blikk.