Felborult egy tűzoltóautó a 10-es úton

2012.12.23. 11:39

Vasárnap délelőtt összeütközött egy Fiat Ducato és egy Mercedes Vito a 10-es úton a 22-es kilométernél, Pilisvörösvár és Piliscsaba között, írja a várkapu.info. A helyszínre igyekvő tűzoltóautó az Auchan körforgalomnál, a solymári elágazásnál felborult. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté azt mondta, hogy a mikrobuszban egy hattagú család utazott, és bár a karambolban nem sérült meg senki, négy gyereket kivizsgálásra kórházba vittek.

Az Óbudáról útnak induló tűzoltóautóban négy tűzoltó ült. Egy kocsisort előztek, amikor az egyik szemből jövő jármű nem engedte el őket, így miközben vissza akartak térni a sávjukba, a padkára sodródtak, majd a jármű az oldalára borult, közölte Kisdi Máté. Az egyik tűzoltót vállfájdalmai miatt szintén kórházba szállították.

A baleset környékén félpályás útzárat rendeltek el, közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese. A várkapu.info azt írja, hogy a helyszíni tájékoztatás szerint azért történhetett a baleset, mert a 10-es út nincs letisztítva, sózva, így csúszossá vált. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Piliscsaba környéki utak a jelenleg is erős hóesés és a lefagyások miatt nehezen járhatóak, a nagyobb járművek, kamionok és buszok már az emelkedő előtt rendre elakadnak, ott vesztegelnek.

A 10-es úton Almásfüzitő előtt is történt egy baleset: árokba csúszott egy áruval megrakott teherautó. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője Racsné Galambos Gréta szerint a balesetben senki nem sérült meg, a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt torlódásra kell számítani. A megyében több helyen folyamatos a hóesés, az erős szél hóátfúvásokat okozhat, síkosak az utak, az aranyvasárnapi bevásárlás miatt pedig nagy a gépjárműforgalom, ezért a rendőrség kéri a gépjárművezetőket, fokozott óvatossággal vezessenek, különösen a biztonságos követési távolság betartására figyeljenek oda, mondta a sajtószóvivő.

Budakeszi és Páty között egy személyautó és egy menetrend szerinti Volánbusz ütközött össze vasárnap délelőtt. A Volánbusz Zrt. fődiszpécsere elmondta, hogy a Zsámbék és Budapest között közlekedő járaton nyolc utas volt. A balesetben senki sem sérült meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport