Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kövér: Politikai döntést hozott az AB

2013.01.08. 10:32

"Megítélésem szerint az Alkotmánybíróság tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett" - jelentette ki Kövér László házelnök a Zalai Hírlapnak nyilatkozva szombaton. Az AB péntek délelőtt jelentette be, hogy alkotmányellenes a választási eljárási törvény több rendelkezése. A választói feliratkozásról a testület azt mondta: a magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgárok esetében a regisztráció indokolatlanul korlátozná a választójogot, ezért alaptörvény-ellenes.

Kövér másnap a megyei lapnak Lentiben, a város napi ünnepségen nyilatkozott. Azt mondta: a döntést természetesen tudomásul veszik, és ahogy a Fidesz-frakció nevében Rogán Antal bejelentette, a ciklusból még hátralévő rövid időben nem kívánnak újabb vitát nyitni arról, hogy a regisztráció bevezetésének alkotmányos alapja megteremthető-e. Szerinte egyébként megteremthető lenne, és szükség is lenne bevezetésére, de úgy látja, hogy a hátralévő másfél év kevés lenne arra, hogy "ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon" tudják megtenni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!