Eszter, Eliza
EUR 382,15 Ft
USD 358,42 Ft
14 °C
24 °C

Kínai piac költözhet a Pólus Center mellé

2013.02.06. 19:40

A HVG értesülése szerint építési engedély nélkül, ötezer mobil bódéból gigantikus méretű ázsiai piacot húzhat fel egy cég a TriGránit telkén, a Pólus Center mellett – a kerület tiltakozása ellenére.

Demján Sándor évi százmillió forintot ígért a XV. kerületnek azért, hogy a polgármester ne álljon útjába a Magyar Ázsiai Kereskedelmi és Szórakoztató Központ kialakításának, írja a lap. A létesítményt a nagyvállalkozó TriGránit-birodalmának érdekeltségébe tartozó, megközelítőleg húszhektáros ingatlanra, a Pólus és az Asia Center közé álmodták meg.

A tervezett beruházásról novemberben az Index is írt: a környékbeliek lakossági önvédő fórumot alapítottak attól tartva, hogy a hamarosan bezáró józsefvárosi piacot költöztetik a bevásárlóközpont soha meg nem épült második ütemének helyére. Akkor a területet bérlő Magyar-Ázsiai Piacüzemeltető Kft. vezetője cáfolta, hogy a józsefvárosi piacot költöztetnék ide, de nem árulta el, miért kezdtek dolgozni a területen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás