Megszűnt iskola diákjairól gondoskodnak

2013.02.11. 16:30

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyezi el állami intézményben azokat az érettségi előtt álló diákokat, akiknek megszűnt az alapítványi iskolájuk Solton, jelentette be a központ. A közleményben felidézték, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal visszavonta a Solton működő Euroszféra Magángimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola működési engedélyét, mivel a fenntartó alapítvány az intézményt nem működtette, székhelyén és telephelyén nem folyt oktatás. A hivatal a szülőktől érkezett közérdekű bejelentés nyomán kezdett vizsgálatot.

A központ hozzátette: a Klik elnöke úgy döntött, hogy az alapítványi iskola diákjai a kalocsai Szent István Gimnázium (SZIG) diákjaiként folytathatják tanulmányaikat, de helyileg ugyanott, Solton tanulhatnak, ahol eddig. Így az átvétel nem zökkenti ki őket tanulmányaikból, és az érettségire történő felkészülésből, érettségizni a befogadó intézményben fognak, zárul a közlemény.

Az intézményfenntartó központ előző kedden jelentette be, hogy gondoskodik az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) XII. kerületi gyakorlóiskolája középiskolás diákjainak elhelyezéséről. Az ELTE szenátusa ugyanis múlt hétfőn a XII. kerületi ELTE Gyakorló Általános és Középiskola középiskolai részének megszüntetéséről döntött. A Klik akkor azt írta, hogy a középiskolás diákok elhelyezéséről az állami rendszerben működő – elsősorban kerületi intézményekben – iskolákban gondoskodik, és biztosítja a szülőket arról, hogy ellátatlan gyerek nem marad.