Nem az a Vadász, akit annak hittek

2013.04.08. 19:25

Bizonyítottság hiányában megszüntette a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ellen a rendőr ellen, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy Vadász álnéven életveszélyesen megfenyegette a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársait. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy a nyomozást még február 18-án azért szüntették meg a férfi ellen, mert nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ő követte volna el. Az ügynek azonban nincs vége: a nyomozás ismeretlen elkövetővel szemben folytatódik, és a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el az ügyben.

Az M1 Híradója tavaly júniusban számolt be arról, hogy a gyanú szerint hivatásos rendőr küldte a fenyegető e-mailt a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak, és a Köztársasági Őrezrednél szolgáló férfi a Külügyminisztérium objektumőreként dolgozott. A férfi tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Köztársasági Őrezred parancsnoka viszont megszüntette a szolgálati viszonyát.

A fenyegető e-mail előzménye az volt, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt még májusban feljelentést tett vezető beosztású rendőrök és civilek ellen. A szolgálat elektronikus levelezési rendszerébe ez a levél érkezett: „Az arcotok már megvan, 10 000 000 millió forint minden emberetekért. Vadász”