Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány államosítja a csajozást

Index, MTI
2013.04.11. 00:21 Módosítva: 2013-04-11 10:48:30

A házasság nem divatjamúlt forma, hanem megerősíti a férfi-nő kapcsolatot - jelentette ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára szerdán Debrecenben, miután bejelentette, bejelentette, hogy május 26-án Táncválasztó, párválasztó címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

A konferencián arról nem esett szó, hogy az állam mekkora összeget vállal át a fiataloktól miközben a közüzemi számlák befizetése mellett sokaknak gondot jelent a csajozás, főleg az egyre emelkedő mozijegy-, és kisfröccsárak mellett.

Az államtitkár A családi élet és a munka összehangolása - avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely című konferencia megnyitóján hozzátette: a felkészült, felelős gyermekvállalás, családalapítás kihat a gazdaságra, a népjóléti rendszerre, ezért sem mindegy, hány gyerek születik, hányat tudnak felnevelni.

Szimbolikus 10 miliárd

Soltész Miklós a családok anyagi támogatása mellett fontosnak nevezte a szimbolikus, lelki segítségnyújtást is ezen a területen, ide sorolva a családbarát munkahelyeket. A családtámogatásra tett eddigi intézkedések közül kiemelte a családi adókedvezmény bevezetését, a hároméves gyes visszaállítását, a kismamák munkahelyre való visszatérésének adókedvezménnyel történő támogatását, a bölcsődék számának növelését.

A szimbolikus, lelki területre ható intézkedések sorában megemlítette az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, a családi életre való felkészítést segítő pályázatot, amelynek keretében nagyon is nem szimbolikus pénzre, egészen pontosan 10 milliárd forint támogatásra pályázhattak egyházak és civil szervezetek.

Kedvező fogadtatásra találtak az államtitkár szerint a fiatal szülők körében a babaköszöntő levelek is, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal együtt küldenek az újszülöttek szüleinek - tette hozzá.

Soltész Miklós bejelentette: az idén is elindítják a Családbarát munkahely pályázatot, amelyre a szimbolikus célokra félretett 10  milliárd forinttal ellentétben mindössze 23 millió forint áll rendelkezésre, valamint a családbarát közgondolkodást segítő pályázatot is eleresztenek 60 millió forintos forrással.

A családi élet és a munka összehangolása - avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely című konferenciát a 2012-ben Családbarát munkahely címmel elismert Debreceni Egyetem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom és a Lelkierő Egyesület rendezte.