Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek egy fideszes politikus ellen

2013.04.30. 18:49 Módosítva: 2013-04-30 18:51:03

Vádat emelt Máthé Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, a Fidesz jelenlegi városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője, valamint P. Elek egykori fideszes önkormányzati képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség – írja a Népszabadság. A két politikust vesztegetéssel vádolják.

A volt alpolgármestert egy aktivista jelentette fel, azt mondta: tőle és egy társától is egy-egy millió forintot kért egy helyi egészségház kialakításához. A vesztegetési ügyben P. Elek volt az összekötő. A volt alpolgármester tagadta bűnösségét, P. Elek azonban beismerő vallomást tett.

Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője elmondta a lapnak: a vádlottak a hajdúsági település Sámsonkert városrészben kívántak egy egészségházat létrehozni. Mivel ez már a 2006-os választási kampányukban is ígéretként szerepelt, 2009-ben siettetni kezdték a projekt elindulását. A testület ezért még 2009 tavaszán döntött úgy, hogy egy épületben helyezik el a felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátást, valamint anya- és kisgyermek-tanácsadót.

Végül egy ikerházban kívánták megépíteni a komplexumot, amelyet P. Elek épített. Az épület tulajdonosai maguk ajánlották fel megvételre az ingatlant. Máthé, aki a Fidesz polgármesterjelöltje is volt  és pénzt akart szerezni a kampányhoz, elmodta P. Eleknek, hogy vissza fog kérni a házak vételárából egy-egy millió forintot az eladóktól. Ezt a másodrendű vádlottnak kellett közölnie a tulajdonosokkal, akik viszont elutasították az ajánlatot.

Az egészségház végül nem épült meg.