Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emeltek egy fideszes politikus ellen

2013.04.30. 18:49 Módosítva: 2013.04.30. 18:51

Vádat emelt Máthé Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, a Fidesz jelenlegi városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője, valamint P. Elek egykori fideszes önkormányzati képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség – írja a Népszabadság. A két politikust vesztegetéssel vádolják.

A volt alpolgármestert egy aktivista jelentette fel, azt mondta: tőle és egy társától is egy-egy millió forintot kért egy helyi egészségház kialakításához. A vesztegetési ügyben P. Elek volt az összekötő. A volt alpolgármester tagadta bűnösségét, P. Elek azonban beismerő vallomást tett.

Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője elmondta a lapnak: a vádlottak a hajdúsági település Sámsonkert városrészben kívántak egy egészségházat létrehozni. Mivel ez már a 2006-os választási kampányukban is ígéretként szerepelt, 2009-ben siettetni kezdték a projekt elindulását. A testület ezért még 2009 tavaszán döntött úgy, hogy egy épületben helyezik el a felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátást, valamint anya- és kisgyermek-tanácsadót.

Végül egy ikerházban kívánták megépíteni a komplexumot, amelyet P. Elek épített. Az épület tulajdonosai maguk ajánlották fel megvételre az ingatlant. Máthé, aki a Fidesz polgármesterjelöltje is volt  és pénzt akart szerezni a kampányhoz, elmodta P. Eleknek, hogy vissza fog kérni a házak vételárából egy-egy millió forintot az eladóktól. Ezt a másodrendű vádlottnak kellett közölnie a tulajdonosokkal, akik viszont elutasították az ajánlatot.

Az egészségház végül nem épült meg.