Vádemelést javasolnak Rezešová ellen

2013.05.13. 15:21

Vádemelési javaslattal megérkezett az ügyészségre a tavaly augusztusban az M3-on halálos balesetet okozó szlovák nő elleni nyomozás iratanyaga, közölte a Pest megyei főügyészség szóvivője. Az előzetes letartóztatását töltő nőt több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel gyanúsítják.

Az ügyészség megvizsgálja a nyomozati iratokat, majd rövid időn belül döntést hoz a vádemelésről. A nyomozó hatóság bizonyítottnak látja, hogy a nő a baleset előtt alkoholt fogyasztott.

Eva Varholikova-Rezešová szlovák milliomosnő tavaly augusztusban okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet az M3-ason. A hajnali órákban 175 km/h körüli sebességgel öklelt fel egy Fiat Puntót. A Fiat egy kamionnak repült, utasai mind életüket vesztették.

Rezešová autója felborult, de ő sértetlenül úszta meg a balesetet. A vérvétel körülbelül 1,2 g/l alkoholt mutatott ki szervezetében. Rezesová tagadta, hogy részegen vezetett volna, állítása szerint csak a baleset utáni sokkos állapotban ivott valamennyit. Ha ez így is lett volna, az nem magyarázná meg a mért alkoholszintet. Nem ez volt az ügyben az egyetlen ellentmondás: rendőrségi vallomástétele eltért attól, amit a helyszínen mondott a kiérkező rendőröknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport