Gyűlölet zúdult a felpofozott terhes nőre

2013.06.20. 17:13

Csütörtök délután ötkor már 2800 felett volt a "Ne rúgják ki a villamosvezetőt" Facebook-oldal lájkolóinak a száma, és dél körül a Bkvsokk Vezetők Ellenőrök Műszakosok nevű felhasználó szimpátiatüntetést kezdett szervezni mellette. "Kollégák és minden együttérző! Mit szólnátok egy tüntetéshez az Akácfa előtt a villamosvezető srácért???" - írják a szintén Facebookon szervezett esemény ismertetésében. Az időpontról még nem döntöttek, egyelőre próbálják kideríteni, mikor érnének rá a legtöbben. Eddig 120-an jelezték, hogy mennének.

Ha mindenki elmenne tüntetni, aki kommentben az elmúlt pár napban a villamosvezető pártját fogta, mozdulni se lehetne az Akácfa utcában. Mostanra a hétfői esetet minden oldalról ismerni lehet. Az Indexben megszólalt a felpofozott terhes brit nő, aki elmondta: azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Nyilatkozott a villamosvezető. „Úgy szálltam ki, hogy Úristen, alattam vannak” – idézte fel az esetet az Indexnek. Azt állította, a nő „vigyorgott és bemutatott”, de elismerte: „a cselekedetemre nincs mentség”. A BKV-Figyelő blogban pedig egy szemtanú is beszámolt arról, mit látott. A rendőrség is nyomoz az ügyben.

Az eset által kavart óriási indulatok viszont egyáltalán nem csillapodtak még. Sokakat megdöbbentett és taszít az a gyűlöletáradat, aminek a célpontja a terhes nő, de – legalábbis a kommentelők között – még többen vannak azok, akik szerint nem volt gond azzal, hogy felpofozták, sőt, ennél rosszabbat érdemelt volna. Az ilyen vélemények elfogadottságával kapcsolatban beszédes, hogy a Facebookon rengetegen vállalták arccal és névvel, hogy leribancozzák a felpofozott nőt, vagy épp a halálát kívánják. Összeszedtük, mik a legtipikusabb felvetések a kommentek legmélyebb bugyraiban. (A kommenteket monogrammal, eredeti formájukban, a helyesírási hibákat nem javítva közöljük.)

A pofozás hatékony nevelő eszköz, sokakra ráfér

  • A. T. (férfi): "Keveslem az egy pofont! Minden harmadik utas megérdemelne legalább egy taslit... látnátok a metróállomáson miket művelnek! Komolyan, néha olyanok mint az állatok!"
  • E. T. U. (nő): "Szégyellje magát a nő, hogy egy apát és a gyermekének az életét tönkre tette. Ha annak idején az az anyja lekevert volna neki egy pofont. Hogy gyermekem az isten azért adta a szemedet, hogy láss vele és ne csak nézz!"

A nő ellen kellene eljárást indítani

  • G. T. (férfi): "A villamosvezető jelentse fel ezt a nőt, piroson ment át !! A rendőrség miért nem indít ellene eljárást ? Szándékos emberölési kísérlet volt! A baba meg is halhatott volna."
  • Cs. V. (férfi): "Én elővenném a térfigyelők felvételeit, s ha bebizonyosodik,hogy a nő szabálytalankodása miatt kellett vészfékezni, ráverném a kopott kerekek, a fékpofák, a menetidőkiesés (ha volt ilyen) miatti egyéb járulékos költségeket, az összes adminisztrációs költségeket, a villamoson történt legkisebb baleset ellátásának költségeit, a villamosvezető orvosi költségeit, s ha emiatt kirúgják a sofőrt, akkor még életjáradékot is fizettetnék vele a sofőr részére, plusz elküldeném viselkedésterápiára plusz közlekedési tanfolyamra. Ezek után megnézném, hányszor lesz kedve játszadozni a villamossal! Ja, és mindenképp eljárást indítanék ellene közveszélyokozás kísérlete miatt!!!"

A nő a pofonnál durvább bántalmazást érdemelt volna

  • M. M. (nő): "Egyetértek azokkal, akik a villamosvezető pártját fogják. Nem elég, hogy sokkot kapott, hanem még szemétkedtek is vele. Azt kérdezném: mennyi felelősség van egy ilyen nőben? Megérdemelte a pofont, már csak a gyerek védelmében is. Még egyet kellett volna adni a némbernek."
  • K. B. (nő): "mit kell ezt ragozni??? A nő megérdemelte.... én lehet, meg is verem:)"

A nő halált érdemel

  • M. O. (férfi): "Én a "természetes" szelekció híve vagyok. Ha valaki arra képtelen, hogy zöld jelzésre keljen át az úton, sínen, bármin, főleg úgy, hogy még állapotos is, az meg is érdemli, ha elcsapják vagy legalább jól felképelik. "
  • Zs. B. (férfi): "Gigájára kellett volna lépni a villamossal vészfékezés helyett helyszínelés négypéldányos viszlát azt mosolyoghat a nő a korházban."
  • B. T. (férfi): "ez kicsit azért vicc... valami nyomorult angol ribanc akinek annyi esze nincs hogy a piros jelzést megkülönböztesse a zöldtől, aztán még nekiáll arcoskodni miközben a sofőr megmenti az életét... én a sofőr helyében még jól meg is rugdostam volna a földön aztán ráálltam volna a villamossal a nyakára... "
  • R. W. (kitalált név): "Nevetséges, hogy a vezetőnek kisebb gondot okozott volna, ha áthajt azon a szukán, mint most..."
  • Z. S. (férfi): "Még a nőnek áll feljebb?? Nem hogy megköszönte volna, hogy megmentették az tetves életét a fattyával együtt még beint. Átélem a helyzetet, lehet el kellett volna baszni a picsába és ne lenne ez.Teljesen megértem hogy elszakadt a cérna...........................Tessék megmented valaki életét és ez a hála!! Imádni való utazóközönség és még királyabb vezetőség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
  • K. B. (férfi): "Örüljön az az ostoba kva hogy megúszta egy pofonnal...El kellett volna ütni a picsába , akkor nem hurcolják meg a vezetőt. Durva ? Az...Ahogy az is , hogy egy idióta picsa , aki 3 év alatt nem tudta (?) megtanulni a magyarországi KRESZ-t , most tönkretesz egy (sőt kettő) életet... "