Kiszakadt a szívekből a sok panasz

2013.08.13. 12:29

Semmi sem olyan, mint régen? Sőt? Írja meg az Index ügyeletlistájára, vagy küldjön fotót arról, mi bántja, mi pedig megosztjuk. Hangosak a motorok? Zümmögnek a trafók? Nem működik az Iphone? Egész nap vártuk a leveleket keddi panasznapunkon!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vasárnap kimentem a Szigetre. Feltöltöttem az 500 Ft-os kaucióért kapott kártyát. Éjfél tájban siettem a hajóhoz, hogy még elérjem, gondolván, majd később csak vissza tudom váltani… Nem így történt. A Sziget fesztivál Metapay kártyáján a fennmaradó összeget NEM LEHET VISSZAVÁLTANI a fesztivált követően. Arról azonban nincs szó, hogy a kártyákon lévő összegekkel mi történik. Erre lennék én kiváncsi…

    - írja István.

    Az ő panaszai azonban nem jogosak. A kártya átvételekor ugyanis István elfogadta a Metapay feltételeit. Ha regisztrálta volna a kártyáját, utólag is visszakaphatná a pénzét, de ha ezt nem tette meg, akkor csak a fesztivál utolsó napján, délig, a helyszínen lehet beváltani az el nem evett-ivott összeget. Részletek itt.

    A Napi Gazdaság egy korábbi cikke szerint a kártyákon maradt forintok a Metapayhez folynak be, de a cég nem kaszál nagy összegeket, egy ilyen fesztivál utáni bevétel még a kártyák pótlására sem elég.

  • Érdekes kérdes, vajon miért nincs több mint fél éve (!!!) a BKV-pénztáraknál elérhető nyomtatott vonaltérkep? Leszállok Ferihegyen, majd a szerencsétlen turistáknak tartok eligazítást másfél órán keresztül, mert azt sem tudják, merre menjenek! A pénztárosok a vállukat vonogatják, angolul utazási információt természetesen nem tudnak adni. Három pénztárostól is ugyanazt a választ kaptam: azért nem nyomtatnak újat december óta, mert olyan gyakran változtatnak a vonalhálózaton, hogy nincs értelme ilyesmivel bajlódni...Kiváncsi lennek a BKK válaszára. Valamint örömmel elküldeném őket tömegközlekedési térkép nélkül bármelyik európai nagyvárosba, es vígan lefilmezném a bénázásukat:)

    – nézett az ég felé Emma.

  • Aki azt hiszi, a drága okostelefonokkal az élet csupa napfény és csillogás, na, az hatalmasat téved:

    Az én problémám a T-mobile Iphone garancia ügyintézése!

    Az Apple üzletpolitikája okán elméletben a készüléket nem javítják ha beviszem egy, avagy több problámával, hanem cserélik, de nem egy újra... hanem egy másik használtra (refurbished), amit már más bevitt egy másik problémával.

    Tehát a gyakorlatban: megvettem egy készüléket, aminek lett egy problémája, bevittem, cserélték... lett egy újabb, aminek még több és újabb panaszai lettek, újra cseréltettem... és most tartok az 5. cserénél, ami a jótállást szabályozó törvényeknek köszönhetően fődarabcserének minősül, és ennek hatására újra és újra indul az egy éves garanciaperiódus, bele a végtelenbe, gondosan szavatolva a használhatatlan terméket akár egy életen át!

    Mit lehet tenni, hiszen papíron valóban jóhiszeműen járnak el és szó nélkül cserélnek?!

  • Miért, de tényleg miért? Napközben legtöbbször tök jól tartják a menetrendben kiírt időpontokat a BKV-buszok, nade, az utolsó járat a végállomásról miért az adott perc, pl. 23:48 kezdetén, nem pedig a végén indul? Nagyon nem mindegy, legtöbbször nem több, fél percen múlik, hogy pont a troli/busz kiforduló sarkát lássad már csak a kanyarban, aztán meg kutyagolhatsz haza az éjszakában.

  • Engem talán az zavar most a legjobban, hogy a vidéki távolsági buszokon nincs semmiféle klímarendszer és a faterom 50 fokban (egy digitális hőmérővel mért adat) nyomja a gázpedált a szélvédő mögött és a cég annyit segít rajtuk, hogy kapnak rövidnadrágot. Köszi volán

    – tolmácsolta papája mindennapi problémáját Detti.

  • Miért van az hogy már szinte sehol nem lehet venni 2 zsömlét sem anélkül hogy ne zaklatnának 3 féle pontgyűjtő marhasággal? Minden nap 10 perccel tovább állok sorban reggeliért a szükségesnél, mert minden második ember percekig kotorászik a táskájában, hogy megtalálja a kártyáját, amire aztán megkapja a jól megérdemelt 17 fillérjét

    – mérgelődött Bajusz.

  • A kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő konténererekkel van a gondom. Amióta kihelyezték őket az újpalotai lakótelepen, azóta szemét és kosz  lepte el a környékét. A csövesek folyamatosan felborogatják a konténereket az általuk hasznosnak vélt üres alumimium  dobozokért, hulladékért, ami miatt a szemét kiborúl a járdára és a szél széthordja az egész lakótelepen. Termeszetesen ők nem takaritják fel maguk után az okozott szemetet.  A ráadás, amikor jön a kukás autó, nem szelektíven szállitja el a szemetet, hanem az összes szelektív szemetet egymásra ömlesztve. Akkor meg, mi értelme volt az egész szelektív hulladék gyūjtés szisztéma kiépitésének? Csak koszt, mocskot és fölösleges konfliktust okoztak a lakosságnak.  Kinek a felelősége a szelektív konténer környékének tisztántartása?

    Rudy, a szelektív konténerek kiburogatása, úgy tűnik, országszerte gyakori probléma. Ahol lehet, térfigyelő kamerákkal védekeznek ellene.

    Az viszont tévhit, hogy nem szelektíven szállítják el az ilyen helyekről a szemetet. Korábban írtuk: "A különböző anyagok elválasztását kétféleképpen oldják meg: vagy olyan kukásautókat használnak, amikben több különböző rekeszben tárolható a hulladék, vagy pedig egy napon csak egyféle hulladéktípust gyűjtenek – a konténerek tartalma így semmiképpen sem keveredik."

  • A Népszínház utcánál lakom, ahova az előrelátó önkormányzat nagyméretű virágládákat helyezett ki, egy-egy fát ültetve a közepükbe. Bár ez abszolút tájidegennek tűnik első hallásra, mindenkit megnyugtatok, meg lehet szokni. Nade: Az összes virágládát naponta teleszemetelik, van, aki cigarettatartónak nézi, van, aki az üdítős flakont dobja bele, mások a taknyos zsebkendőt.

    Miért ennyire igénytelenek a kerületiek? Miért nem érdekli az embereket a környezetük? Vajon a saját szobájuk közepére is üritkeznek az ilyenek? Ez ugyebar nem pénz kérdése és sajnos számtalan helyen találkozunk hasonlóval. A villamoson kellemetlenkedő közterület-felügyelőknek és az utcákat fáradhatatlanul róvó parkolóellenőröknek miért nem lehet olyan feladatot is adni, ami neadjisten hasznos? Miért nem büntetik a szemetelőket, sem ők, sem pedig a rendőrök? Hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy a papucsállatka szellemi színvonalán felülemelkedjenek környezetvédelmi ügyekben?

    – könnyebbült meg máris Miklós azzal, hogy ezt leírhatta.

  • Az idős emberek az utcán úgy közlekednek, mintha hátul is lenne szemük. Ezt a képességet azonban nem arra használják, hogy segítsék a gyorsabb gyalogosokat, hanem pont arra, hogy hátráltassák őket. Úgy zárják a szöget, mint Mika Hakkinen. Lehetetlen őket lendületből kikerülni.

    András panasza. Pontosan tudom, miről beszél.

  • Idegesítő, hogy a rádiókban semmi értelmes zenét nem adnak, a youtube-on pedig semmi jó zenét nem találok. Valamint, hogy a kínaiban véletlen félremutattam és van egy hatalmas tál kínaim, amit nem találok finomnak.

    írja szegény Ákos.

    :(

  • Én egy társadalmi célú kérésbe csomagolnám a panaszom, mert az utóbbi időben feltűnően elszaporodtak a metrón az indokolatlan varkocsok, amelyek mind a szépérzékemet, mind a tűréshatáromat erőteljesen próbára teszik: Hölgyeim! Szépen kérlek titeket: ne gumizzátok két copfba a hajatokat, ha már elmúltatok 8 évesek. Főleg akkor ne, ha kosztümben vagytok. Nem jópofa, nem aranyos, egyszerűen csak idióta. Köszönöm.

    - tesz rendet végre frizuraügyben Bori.

  • üzeni Zsigmond egy olvasótársának, aki a kiborogatott szelektívek miatt panaszkodott.

    Kerepes VÁROSÁBAN (mert "IGEN, MEGCSINÁLTUK") még ez sincs! A szelektív hulladékgyűjtő pontok kiépítve, de már jó ideje teljesen üresen állnak Kerepesszerte, nincs konténer bennük! Kérdésem a következő, hogy miért nincsen? A legközelebbi gyűjtőpont a csömöri "madarasteszkónál" van, és valljuk be, ez azért nem épp ösztönző, hogy szelektíven gyűjtsük a kis háztáji szemetünket. Vajon jön válasz a kérdésemre? -sajnos nem hiszem, hiszen éppen "hávájdizsi" van az önkormányzatban a várossá való kinevezés ürügyén.

  • Lenne itt egy idegtépő probléma. Csak röviden: Székesfehérvár, koronázási ünnepségek a belvárosban valamikor 17-e környékén. Láttam a díszleteket, bizonyára gyönyörű lesz meg minden. Nem reklámozni akarom, de koronazas.hu, itt bővebben van róla infó. Mint mondtam, nem reklámozom, ugyanis 10 napja idegzsábát kapunk tőle. Próbálnak a grandiózus estre, és hát százezer decibellel kell az ilyet csinálni, nem máskor, mint éjszaka. Erre varrjatok gombot, vasárnap hajnali fél egyig próbáltak. A színpad a belváros szélén a romkertben áll, tőle 50 méterre egy 10 emeletesekből álló lakótelep, ami olyan faszán visszaveri és felerősíti a hangot, hogy az ókori görögök is elismerően csettintenének a nyelvükkel.

    – számolt be a napok óta éjszakáit megkeserítő próbáról András.

  • A nagymamám rasszista

    Annyira pesszimisták vagyunk, hogy erről még kórusmű is született

    A nagyanyám rasszista
  • A múltkor éppen zuhanyoztam, amikor egyszer csak felrobbant a kazán. Az első ijedtség után hívtam a Főgãz segelyvonalat, akkor, kb. 10 perc volt átverekedni magam a menúkön meg a géphangokon. Szerencsére sikerült elzárni. De ha vészhelyzet lett volna akkor cseszhetném?

    – kérdezte olvasónk, aki ugyanakkor komolyabb baj esetén feltehetően inkább a tűzoltókat hívta volna.

  • Vele is egy áramszünet babrált ki. Az Elmű kommunikációs igazgatója szerint azzal találta meg őket egy fogyasztó, hogy éppen elkészült élete legszebb versével, amikor az áramszünet miatt leállt a számítógépe, elszállt minden, a mestermű odalett. Kártérítést követelt ő is.

  • A régi rendszer jobb volt

    A régi rendszer jobb volt
  • Nem felejtették el az Elműnél azt a panaszost sem, aki saját bevallása szerint a mennyezet alatt szokott lógni elektromágnesekkel felfüggeszkedve. Az áramszünet azzal a kellemetlen következménnyel járt, hogy leesett. Kártérítést kért.

  • A Tesco Express (XI. kerület Fehérvári út 45-47.) átrendezése során a földre pakolják a kenyeret.

  • Miért van az, hogy mikor szombat reggel a kispesti piacon szeretnénk vásárolni a feleségemmel, az összes nyugdíjas ott tobzódik, az elengedhetetlen utánfutó-szatyrukkal, amit természetesen az ember lábán húznak keresztül. Miért nem tudnak hétköznap kimenni a piacra? Annyi dolguk van? (Biztos hét közben az orvosnál vannak!) De tényleg röhej, hogy szombaton mennek ők is a piacra, amikor azok, akik a hétköznap nem érnek rá, próbálják elintézni a bevásárlást. Ráadásul ezek a nyuggerek elég agresszívak is.  A múltkor a terhes feleségemet majdnem fellökte az egyik nagy sietségében, és még neki állt feljebb, majdnem neki is ment. Üdv: István

  • Roland hetente többször jár a Váci út-Balzac utca sarkán található, a Westend felé vezető gyalogátkelőn, ami szerinte életveszélyes.

    Az elmúlt hónapban még nem volt olyan alkalom, hogy ne láttam volna a Lehel tér felől érkező, a piros lámpán 70-el áthaladó autóst, mert ők úgy gondolják, hogy még pont átférnek. Sajnos nekünk gyalogosoknak ilyenkor már régen zöld a lámpa.

    Westend
    Fotó: Google Streetview
    Roland már tudja, hogy a zöld jelzés ellenére meg kell várni, amíg megbizonyosodok róla, hogy minden autó megáll, "de azt szerintem azt nem kellene megvárni, hogy egy turistát, vagy kisgyereket elcsapjanak".
  • Arról írjatok inkáb, hogy miért van az hogy bemegyek egy discoba és a zene SOKKAL ROSSZABB mint akár csak a kádár rendszer limbóhintói!!!! Persze nincsenek nagy igényeim, valami normális teljesen elég lenne. Nekem az igénytelen zene azt jelenti, ami már tényleg elviselhetetlen,és nem az ami egyszerűen nem tetszik. pl.az a nagyon tuc-tuc, lényegében az egész szám ebből áll: tuctuctucutuctuctuc....vagy a hörgős,sikítozós,üvöltős metál zene!!!!!

    – sírta vissza a Hungária korszakát Sebestyén.

  • A Totalcar újságíróival folytatott konzultáció alapján úgy tűnik, az érintett motorosok azért cserélik le a gyári kipufogót, mert így javul a motor teljesítménye és/vagy hangosabb lesz a gép: hamarabb észreveszik az autósok a forgalomban, és fickósnak érezheti magát tőle a motoros.

    Az engedélyezett sportkipufogók használata legális, de ezekből gyakran kiszerelik a zajcsökkentő alkatrészt, amit csak versenypályán szabadna megtenni: így lehet elérni a jellegzetes, élesen üvöltő hangot. A z olcsóbb, hasonló hatással járó módszer a gyári kipufogó megfúrása.

    A műszaki vizsga előtt természetesen visszaállítják az állapotot olyanra, hogy a motor megfeleljen az előírásoknak. Az üvöltő kipufogók elleni valódi fellépésre a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közös, közúti műszaki ellenőrzései alkalmával van mód. Ám mivel a bírság legfeljebb 20-30 ezer forint, a milliós motorok tulajdonosait ez valószínűleg nem igazán tartja vissza.

  • Az a legnagyobb gondom mostanában, tekintettel a meleg időre, hogy ha veszek buszjegyet nem szeretem zsebbe tenni, mert vagy 5 percet kell matatni mire előkerül, ha meg a kezemben tartom, hát... összeizzadom ebben a nagy melegben és nem lehet normálisan lyukasztani, így majdnem meg is büntettek. Célom az lenne hogy minden busz metró villamos jegy vízálló legyen!

    – osztotta meg kreatív ötletét Dávid.

  • Kinek jár a pénz?

    Kinek jár a pénz
  • Azok az emberek zavarnak leginkább mostanában, akik nem fogják fel az új 'tescos' sorbanállást. egy sor van, és abból megy mindig a következő vásárló az éppen üres pénztároshoz vagy automata pénztároshoz nyilván van olyan idióta, aki fogja magát, nem áll be a 10-15 emberes sorba, hanem odamegy az egyik épp felszabadulóhoz...ezek ilyenkor mit gondolnak???????????? dzsízösz

    – írta ki magából Anikó.

  • Beszélgetünk, panaszkodunk, nézzük a nőket

    Beszélgetünk, panaszkodunk, nézzük a nőket
  • A MÁV-START-nál személyvonatra is gyorsvonati pótjegyet kell venni. A Budapest-Eger vonalon közlekedő szerelvények vágányzár miatt jelentősen megnövekedett menetidővel közlekednek 2013.08.03-08.14. között. Budapest és Hatvan között mindenhol megállnak, de van olyan járat is ami Andornaktálya kivételével minden megállóban és megállóhelyen megáll. Ennek ellenére a vágányzár ideje alatt is meg kell váltani a gyorsvonati pótjegyet a vonatokra. Az már csak hab a tortán, hogy általában még a módosított menetrendet sem tudják tartani, előfordult, hogy a 140 km-es utat közel 3 órán alatt tette meg 'gyors' vonat.

    – panaszkodik egy Rozmár.

  • K-né „szomorúságának adott hangot, hogy a Kossuth L. utcába kihelyezett szép ládákból kilopkodták az árvácskákat”.

    Jegyzőkönyvrészlet, közmeghallgatás, Pest megyei kisváros, 2013, tavasz.

  • A Fradit sem veszik már komolyan

    A focifanatikus szerint a Fradit sújtó összesküvés része, hogy már az eredményjelző is szabotálja a melót. Valójában nem születt gól a rangadón.

    FTC-Baktalórántháza: 0:0