Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Bajnai összellenzéki megmozdulást szervezne október 23-ára

2013.10.07. 09:53

Az Együtt-PM választási szövetség szándéka, hogy átfogó, összellenzéki megmozdulást szervezzenek október 23-ára, mert „mindenkinek, akinek nem tetszik a rendszer, közösen kellene ünnepelnie" – jelentette be Bajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője az ATV Start című műsorában.

Bajnai azt mondta, hajnalban sms-ben tájékoztatta Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét arról, hogy hétfő délelőtt kezdeményezést tesznek az ügyben. Gyurcsány múlt pénteken azt mondta, hogy nem kapott választ Bajnai Gordontól, illetve Mesterházy Attila MSZP-elnöktől arra az üzenetére, amelyben felajánlotta, hogy október 23-án közösen ünnepeljenek.

Bajnai úgy fogalmazott, szükség van arra, hogy az ellenzék „közösen mutassa meg, elege van ebből a rendszerből". Azt mondta: az MSZP-vel választási szövetséget kötöttek, de október 23-án ennél szélesebb körben kell ünnepelni, akár Gyurcsány Ferenccel közösen. Erről már megállapodott Mesterházy Attilával is, tette hozzá.

Bajnai Gordon a szervezésre Juhász Pétert, az Együtt-PM társelnökét, a Milla vezetőjét kérte fel.  A kezdeményezés lényege, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben álló és a „demokratikus oldalt" képviselő szereplők üljenek le egymással egyeztetni az október 23-i közös megemlékezésről.