A csatornába menekült a kutyák elől

2013.10.30. 19:59

A Kalocsai Rendőrkapitányság járőre mentette meg azt a súlyosan sérült férfit, aki a csatornába menekült a kutyák elől, írja a police.hu. A középkorú bátyai férfi Tirapusztán a földeken dolgozott szerdán, amikor két kutya megtámadta. Súlyosan megsérült, de sikerült a csatornába menekülnie a kutyák elől. Onnan kiabált segítségért, amit meghallott valaki, és értesítette a mentőszolgálatot. A mentők szóltak a rendőrségnek.

Az ügyeletes azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost, de először nem találtak senkit. Nem hagyták abba a keresést, és végül Dézsi Zoltán rendőr őrmester észrevette a szerencsétlenül járt férfit a csatornában, a parttól 6-8 méterre. Az őrmester azonnal belegázolt a nádassal, sással benőtt vízbe, majd amikor elérte a sebesült férfit, óvatosan megfogta a ruháját, és a partra próbálta kihúzni úgy, hogy ne okozzon további fájdalmat, sérülést neki. A mentők később a kalocsai kórházba vitték a férfit.

A rendőrök felkutatták a két kutyát és gazdájukat, aki egy közeli tanyán él. A kutyáknak nem volt oltási papírjuk. A rendőrség testi sértés miatt nyomoz.