Sorozatrablókat fogtak Budapesten

2013.10.30. 16:36

A fővárosi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik szeptemberben és októberben összesen négy pénzintézetet és egy cipőüzletet raboltak ki, írja a police.hu.

A gyanú szerint a 44 éves, pilisszentkereszti S. László és a 21 éves, erdőkertesi M. Ferenc volt az, aki kirabolta szeptember 21-én a Magyar Jakobinusok terén lévő cipőboltot, valamint négy pénzintézetet: szeptember 24-én a Kálvin téren, október 9-én a XIII. kerületi Béke úton, október 11-én a Törökugrató utcában és október 15-én a Nagytétényi úton. A dolgozókat fegyverrel vagy annak utánzatával kényszerítették a bevétel átadására.

A rendőrségi közlemény szerint S. László kedd reggel kilenc körül a Hidegkúti úton próbált bejutni egy pénzintézetbe, mégpedig azért, hogy kirabolja, az alkalmazottak viszont nem engedték be, mert arcát napszemüveggel és sállal takarta el. Társa ezalatt a Párás utcában, egy autóban ülve várta. A rendőrök pár perccel a sikertelen bejutási kísérlet után fogták el őket a helyszín közelében. Előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásukra.

imag0043 0
Fotó: Police.hu

Nyerges Béla, a BRFK rablási osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatót tartott az esetről, ott kiderült, hogy az elfogás története ennél sokkal színesebb volt. Nyerges elmondta, hogy szeptember közepe óta keresték a rablókat, és a nyomozás alatt pénzintézetekbe is ellátogattak a rendőrök. Kedd reggel épp emiatt kint voltak a rendőrök a II. kerületi pénzintézetben, pont az elkövető személyleírását mondták el az alkalmazottaknak, amikor az egyik dolgozó felkiáltott, hogy a gyanúsított ott áll a bank ajtajában.

A férfi menekülőre fogta, a rendőrök üldözőbe vették. Öt figyelmeztető lövés ellenére sem állt meg, ezért a rendőrök leintettek két civil autót, úgy folytatták az üldözést. Végül sarokba szorították egy keresztutcában, ahol lefeküdt a földre, megadta magát.

Az alezredes elmondta azt is, hogy gyanúsított "régi ismerőse" a rendőrségnek, mert 2002-ben már egyszer elfogták fegyveres rablás miatt, és az elmúlt évtizedet börtönben töltötte.

Elfogták a rablás elkövetőit