A narancsosok fedezik a madarakat, virágokat?

2013.11.04. 14:08

Eltelt egy hónap, újra meg kell jelennie a miniszterelnöknek a T. Ház nyilvánossága előtt. Itt az ellenzéki képviselők botanikai és demográfiai kérdésekkel tesztelik tudását, de egy talányos metafizikai dilemmára is választ kell adnia. Azért a Parlament mai ülésén a szokásos slágertémák sem maradnak el, lesz itt lenyúlás, földmutyi, kilakoltatás – és mindezt nem más szakkommentálja, mint Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • a kormánypárti és az ellenzéki képviselők. Sajnos néha én is alig hallom, hogy mi is hangzik el a Házban, kicsit nagy az alapzaj!

  • Tukacs István kezdi az interpellációk sorát, a takarékszövetkezetek államosításáról beszél. Elhangzik a szoros felügyelet, a szövetkezetekre kényszerített új alapszabály - erre ugye csak igen-nel szavazhattak -, és a valóban elképesztő történet egyéb mozzanatait. A legújabb fordulat az, hogy a takarékszövetkezet százmilliárdos nagyságrendben vásárolja be magát a Magyar Postába - ami ugye maga is tulajdonos a takarékokban. Ezt a lépést sem Tukacs, sem mi nem értjük, de majd Fónagy János biztos megmagyarázza.

  • Fontos dolgokról mennek itt a viták. Lásd Tukacs István most a takarékszövetkezetekről beszél. Viszont akkora itt a zűrzavar, mindenki jön-megy, ide-oda integet, beszélget, telefonál, hogy elsikkadnak a dolgok. Engem rettenetesen zavar, amikor én csak beszélek és beszélek és azt érzem a kutya se figyel oda. Ilyenkor mindig jó tanárnőhöz mérten felcsattanok. A közelmúltban a házelnöknek is szóltam, hogy így nem lehet beszélni, mire ő azt mondta, hogy DE LEHET. Szóval a fentiekből kiindulva manapság már azon gondolkodom, hogy ilyen helyzetekben vajon valaki észrevenné, ha bemondanék valami teljesen oda nem illő dolgot egy felszólalásba...mondjuk azt, hogy CSOKIPÓK :)

  • Engem éppen Schiffer András akadályoz a hallásban (néha a látásban is)

  • "Nem maradtak volna a takarékban a megfontolt vidéki emberek..." - kábé ez az érve Fónagynak a takarékszervezetek államosítására. Amúgy állítása szerint nem is a Takarékszövetkezet vásárol itt, hanem a tagok fognak tulajdonhoz jutni. Ja, és a kereszttulajdonlás sem az állami pénzek mindennél átláthatatlanabb elköltését célozza - ugye azért mindig jusson eszünkbe, hogy a Postáról van szó! -, hanem a "közös célokat" erősíti.

  • ekkora területet birtokolnak már osztrák gazdák zsebszerződések útján Nyugat-Magyarországon - állítja Magyar Zoltán. A jobbikos képviselő nem fejti ki bővebben, honnan ez a valóban lenyűgöző adat, ellenben meglehetős pontossággal karikírozza a Fidesz ilyenkor szokásos válaszát: elmúltnyolcév, megvédjükamagyarföldet, ésatöbbi. 

  • Budai joggal szegezi Magyarnak, hogy a Jobbik is megszavazta a Btk. termőföld-átjátszást büntető pontjait, de amúgy nem nagyon kritizálja magát az állítást, amiről arra következtetünk, hogy valóban igaz lehet a zsebszerződésekről szóló információ. Amúgy vicces, hogy a külföldiek termőföldhöz való jutását mind a kormány, mind a jobboldal valamiféle fertőzéshez szereti hasonlítani, ami azért nem kis túlzás.

  • Szabó Rebeka most kicsit keményebben írta le ugyanazt, amit Szabó Tímea már megtett:

    És ez a Balogh József itt ül tőlem öt méterre! Odamentem hozzá, elmondtam, hogy szégyen, amit művelt és hogy még van képe bejönni. Nem reagált, a laptopjába temetkezett.

  • A magyar kormány és a kormány-többség számára az egyik legfontosabb kérdés a magyar termőföld védelme! Mi minden lehetséges intézkedést megtettünk és teszünk ennek érdekében, sajnálom, hogy vannak, akik ebből pártpolitikai ügyet kreálnak. A Jobbikos interpelláció erről szólt! Most Osztolykán képviselő asszony hozzászólására figyelek!!! Kíváncsi vagyok, hogy lesz -e "csokipók"???

  • a tankönyvvásárlási anomáliákat ezúttal az LMP-s képviselő foglalja össze. Mai szakkommentátorunk azt sérelmezi, hogy a minisztérium a hibákért az iskolákat tette felelőssé, és követeli, nevezzék meg a felelősőket! 

  • Hoffmann Rózsának pontosan olyan frizurája lett, mint Fodor Gábornak a kilencvenes éveben. Erről most azért volt időm töprengeni, mert az államtitkár asszony csak benyomta a "tankönyv" label-lel ellátott playlistet, és felmonja azt, amit már ezerszer hallottunk. 

  • nem is a megosztottság, hanem a bürokratikus bikkfanyelv- és annak hordozóinak sokadvirágzása. Nem tudom, önök hogy vannak vele, de nekem fáj, amikor Hoffmann Rózsától meghallom az olyan szószerkezeteket, mint "való ellátása", vagy a "történő vizsgálata".

  • Hoffman Rózsától nem biztos.

  • A fideszes Kara Ákos öninterpellációjának címében még az írásjelek is ujjonganak: "20 éves csúcson a foglalkoztatás! Beérik a foglalkoztatáspolitikai reform!?"

  • amikor a fideszes képviselők interpellálják kormánytagjaikat.

  • A mai idézetet a Szabolcstól nyúltam, aki pedig Thomas Paine-től nyúlta:

    Az időtlen idők óta létező kormányzatokkal vitába szállni olyan lenne, mintha oktalan állatokkal vitázna az ember.

  • mint a Gyurcsány-Bajnai kormányzati időszakban. Hamarosan elérjük, hogy négy millióan dolgoznak majd Magyarországon! Ez nagyon fontos eredmény, persze addig nem lehetünk "nyugodtak", amíg egy olyan ember is van, aki akar és tud dolgozni, de nem jut neki munkahely!

  • A szocialista Szabó Imre - a korábbi hetekhez hasonlóan - a hulladékgazdálkodási rendszer összeomlására figyelemeztet "Mikor hisznek a valóságnak?" című interpellációjában. Erre ezúttal a fideszes vezetésű Gödöllő panasza ad alkalmat, ahol egy magyar, önkormányzati, nonprofit cég megy csődbe a "rosszul tervezett" rezsicsökkentés miatt.

  • Szabó Imre "lassan mondja..." Már hallottuk ezt a mondatot. Akkor Lendvai Ildikó mondta "lassan", hogy nem lesz gázáremelés. És lett. 15x!!!

  • Ezek azok, amelyek annak ellenére, hogy magyar, nonprofit, közösségi tulajdonú, és a rezsicsökkentés miatt nem tudják megoldani a szemétszállítást. 

  • Illés Zoltán a Fidesz által is támogatott Gémesi György gödöllői polgármestert támadja, aki szerinte öt éve nem számol el a szemétszállító Kht. pénzügyeivel.

  • A Horthy-szobor felavatása egy párt által támogatott kezdeményezés volt, így a kormány hivatalosan nem foglal állást róla, azt a kormánypártok már megtették - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki szerint a Horthy-korszakot történészeknek és nem politikusoknak kell megítélni. Lázár szerint az antiszemitizmus és a rasszizmus megfékezése a világon mindenütt probléma. Teljes egészében nem lehet felszámolni, viszont sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a felnövekvő generációk elvessék azt. A vasárnapi, budapesti szoboravatásról Lázár János személyes véleménye az, hogy minden ehhez hasonló politikai provokáció árt a kérdés megítélésének. Mint mondta, ő sem rendelkezik azzal a tudással, amellyel biztonságosan megítélheti a korszakot. Abban szerinte jó néhány vállalhatatlan és vállalható dolog is volt. Előbbihez sorolta például a teljes 1944-es esztendőt, míg a vállalhatónak és folytatandónak az Országos Társadalombiztosítási Intézet megszervezését. (MTI)

  • Szabó Imre szerint az, hogy a katasztrófavédelemről szóló törvénybe bekerült a szemétszállítás is, eszerint a kormány számol azzal, hogy tömegesen áll majd le a közszolgáltatás az országban. 

  • inkább a Hatan pizsamában bemutatóját méltatja: "Csütörtökön nagy sikerrel mutatták be a Játékszín előadásában a Hatan pizsamában című vígjátékot a Művészetek Háza színháztermében. Az előadás után a helyszínen köszöntöttem a darab rendezőjét, Gálvölgyi Jánost és a fellépőket: Hajdú Steve-et, Csonka Andrást, Barabás Kiss Zoltánt, Vándor Évát, Lévay Viktóriát, Fábián Anitát."

  • a devizahitelek banki kezelésében, mondja heti hitelügyi interpellációjában Z. Kárpát Dániel. "Vannak" - ismeri el Fónagy, aki ezután hosszan sorolja azt, hogy ezeket hogyan akarják visszaszorítani. 

  • Rezsicsökkentés újfent. Hétvégén Csengersimában voltunk a szüleimnél. Igyekszem úgy csűrni-csavarni a dolgokat, hogy ne a politika legyen a téma...dehát nem lehet ezt megúszni...és most itt ülve és hallgatva, hogy a kormány mily módon menti meg a kisembert...újra látom magam előtt apukámat, aki az asztalnál ülve kicsit előredőlve magyarázza nekem, hogy az ő rezsije nem csökkent, nem is fog és nem érti, hogy mások miért mondják, hogy ez jó???....hát mert ezt kell mondaniuk.

  • hogy mikor lesz a választás - by Schiffer (ahogyan a költségvetési vitában is tette Seszták Miklós)

  • Miközben Seszták Oszkár KDNP-s képviselő a hajléktalanellátás "példátlan" fejlődését méltatja, a környékén ülő emberek láthatóan az ásítással küszködnek. De ők is tudják, élő adásban vannak, ezért állkapcsuk rángatózásából ítélve már-már emberfeletti koncentrációval, de sikerül legyűrniük az agyukból érkező impulzusokat

  • Igaz, hogy már november van, de egyre több PM-es van az ülésteremben és Scheiring újra beszél gazdasági ügyekről...most az egykulcsos adóról.

  • Scheiring Gábor PM-es - azaz független - képviselő az egykulcsos adó és a szegénység összefüggéseit kérdezi Varga Mihálytól. Saját érvei nem túl meggyőzőek, mert a Tárki, és egyéb kutatások alapján kizárólag a szegénység és a jövedelmi olló növekedését mutatják ki; azt, hogy ez mennyiben az egykulcsos adó hibája, nem említi. És kifejezetten gagyi a "Kövér László ennyivel meg ennyivel többet vihetett haza..." szlogenje.