Folytatódik a rezsiharc: ha a Fidesz rábólint, márpedig miért is ne, akkor ezentúl a közös képviselőknek is ki kell hirdetniük, mennyit spórolt a lakóközösség. Ha nem teszik meg, fel lehet jelenteni őket a fogyasztóvédelemnél. Felpörög a törvénygyár a karácsonyi szünet előtt, faragják és fésülgetik a költségvetési módosítókat, közben az LMP pedig a NAV-botránnyal támad.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Corvinus példaképének állítja be a diktatúra intézményesítőjétt. "Meddig hirdetheti egy kommunista gyilkos nevét a egy szakkollégium? Nevéhez fűződik az ÁVH létrehozása, a koncepciós perek indítása. Az, hogy a terror gépezete őt is elsodorta, még nem csökkenti bűneit" – mondta Wittner Mária, aki szerint a kommunista belügyminiszter neve sérti a diktatúra üldözöttjeit.

  • KDNP-s kérdezz-felek, kicsi nyócévezés, keverve pozitív üzenetekkel. Na azért igazságos leszek. Egy csomó jó dolog volt az államtitkári válaszban, a legtöbb dologgal egyetértek. Fontosak a határon átnyúló kapcsolatok és EU-s pályázati lehetőségek, főként a határok menti,nehéz sorsú térségekben. A székelyföldi autonómia kérdéséről is szó esett. Minden az ott élők érdekét szolgáló, velük egyetértésben született javaslatot támogatni érdemes.

  • Klinghammer István elmondta: a 20. századi önkényuralmi rendszerek megalapozásában, kiépítésében, fenntartásában vezető szerepet betöltő személy nem viselheti utcák, közterek nevét. "Ezzel a kormány több évtizedes mulasztást pótolt." Klinghammer jelezte: a törvény szerint Rajk is ebbe  körbe esik. Ám az egyetemek "maguk határozhatnak egyes intézményeik, szakkollégiumainak nevéről, de nem függetleníthetik magukat a társadalmi elvárásoktól" – mondta az államtitkár, jelezve, hogy meg fogják keresni a Corvinust, felhívva a figyelmét a törvényre.

  • Le a kalappal a államtitkár előtt!

    fb
  • Lengyel Szilvia (LMP) agrárkérdésekben kérdez, egészen pontosan az agrárkamarákkal kapcsolatos visszásságokról. Bitay államtitkár fog válaszoni, bár Budai Gyula is visszaérkezett a terembe, és le szeretett volna ülni a bársonyszékbe, de végül hagyta érvényesülni fiatal kollégáját. Mondjuk mindegy, mert ő meg erre így nem tud válaszolni, azt mondta meg, hogy nyilván minden rendben van. Képviselő asszony nagyon tehetségesnek nevezte a fiatal államtitkárt, bár utána megjegyezte, hogy a figyelemelterelésre gondolt. :-)

  • Köszönöm a lehetőséget, remélem kicsit sikerült színesebbé tennem a közvetítést. A parlamenti online tudósítóknak pedig óriási respect a munkájukért. Nem is gondoltam, hogy ez ennyire nehéz. :-)

  • Búcsúzunk mi is, a parlament innentől átkapcsol a kevésbé szórakoztató üzemmódjára és gyártja a törvényeket. Viszlát jövő héten!