2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia 0
Anglia 1
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Tél: Megjöttem:)

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elakadt néhány autó a hóban az M6-os autópályán, Mohács magasságában, a Budapest felé vezető oldalon. A tűzoltók és a közútkezelő szakemberei kint vannak az autópályán, folyamatosan segítenek az elakadt járműveknek. A hókotrók eközben folyamatosan tisztítják az autópálya érintett szakaszát.

    Elakadt és keresztbe fordult az úton egy busz a Baranya megyei Lothárdon, teljesen elzárja az utat. Az emberek a településen leszálltak a járműről, melynek kiszabadítására a pécsi hivatásos tűzoltók, továbbá egy katonai jármű is a helyszínre vonul.

    Egy kamion elakadt és félig az árokba csúszott a 65-ös főút Tolna megyei szakaszán, Tamásiban. A jármű akadályozza a forgalmat, a műszaki mentést a helyi tűzoltók végzik, a mentéshez erőgéphez is szükség van – írta a Katasztrófavédelem.

  • Szombaton még a déli, délkeleti, keleti és északkeleti tájakon havazhat, ami folyamatosan kelet-északkelet felé szorul majd, miközben a Dunántúlon egyre többfelé kisüt a nap. Többfelé élénk, erős, nyugaton, északnyugaton viharos lehet az északias szél, hófúvások még előfordulhatnak. Hajnalban -2 -8°C, délután 0, -6°C várható – írta az Időkép.

  • Baranyában továbbra sincs elzárt település, de a távolsági autóbuszok átlagosan ötven, a vonatok kevesebb mint harminc percet késnek – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken az MTI-t.

    Erzsébet és Véménd településen elakadt, Lippón az úton keresztbe fordult, Szalántán pedig árokba csúszott autóbusz mentése folyik, e helyszínek mellett még a 6607. számú úton Somogyapátinál korlátozzák a forgalmat. Pécs útjai járhatók, de a kisebb utcák közlekedési eszközökkel helyenként nehezen megközelíthetők.

  • Felszabadult az M7-es, ahol délután a balatonszentgyörgyi és a balatonfenyvesi csomópont között két kamion ütközött a Budepest felé vezető oldalon, a 170-es kilométerszelvénynél. Befejezték a helyszínelést, a terelés megszűnt.

  • Legelőször ellenőrizzük, hogy történt-e személyi sérülés, segítségre szorul-e bárki. Ha a közúti baleset bekövetkezésének az oka tisztázható, és a sikerül megállapodni a felelősség kérdésében is nem szükséges a rendőrség tájékoztatása, bevonása –  – mondta Janklovics Ádám a Székely Ügyvédi Iroda jogásza.

    Jellemzően kisebb mértékű anyagi káros baleset esetén az európai baleseti bejelentő lap („kék-sárga”) kitöltésével a baleset körülményei rögzíthetők, amely segítségével a kárrendezés eredményesen lefolytatható.

    Ha az anyagi kár nagyobb mértékű, személyi sérülés történt, továbbá a baleset körülményei és/ vagy a felelősség nem állapítható meg egyértelműen, mindenképp rendőri intézkedés igénybe vétele javasolt. Az intézkedés folyamán hozott határozat tisztázza a kárrendezéssel kapcsolatos vitás kérdéseket.

    Megkönnyítheti helyzetét a későbbi eljárás során, ha a baleset helyszínén fényképeket készít, rögzíti a történteket, a helyszínt, illetve a gépjárművek helyzetét. Tanúk adatainak felvétele – ha voltak a helyszínen – szintén segítségére lehet a bizonyítás során. Mindez jelentősen meggyorsítja a kárrendezés folyamatát.

  •  Sárbogárd és Mezőszilas között egy autó és egy kisteherautó csúszott árokba. Ugyanígy járt Kulcson és Előszálláson több kamion. A 7-es úton Lepsénynél a 71-es út elágazásánál is kamion csúszott árokba. A balesetekben senki nem sérült meg.

    Lepsénynél a 7-es úton árokba hajtott egy személyautó, két utasát könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

  • Szentlászló mellett a 67-esen több autó árokba borult.

  •  Átmenetileg szünetel a vízszolgáltatás Harkányban és Mártfán, mert egy fa rádőlt a vízvezetékre – írta az MTI a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményére hivatkozva.

    A közlemény szerint Harkányban hamarosan helyreáll a szolgáltatás, Mártfán lajtos kocsival oldják meg a lakosság vízellátását.

  •  Zavartalan a forgalom Somogyapáti és Lad, valamint Komló és Mánfa közötti útszakaszon is.

    A Baranya Megyei Közútkezelő Kht. délután négykor hóátfuvás és jeges út miatt rendelt el teljes útlezárást Somogyapáti és Lad között, amit est nyolcra már feloldottak.

    Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés Komló és Mánfa között, ahol egy helyközi autóbuszjárat fordult keresztbe. A teljes útlezárást itt is feloldották – írta a Police.hu.

  • Az Orzságos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hóhelyzet miatt pénteken még narancssárga fokozatú riasztás alatt lévő Tolna–Somogy–Baranya háromszögben a készültség szombatra elsőfokú, citromsárga szintre enyhül. Keleten viszont a riasztástól mentes területek szombatra szintén citromsárgák lesznek.

    map
  • Propánhiány lépett fel az USA közép-nyugati részén – írta az MTI. A cseppfolyósított gázra a rendkívüli hideg miatt nőtt meg a kereslet, ezért egy hét alatt megduplázódott az ára:  most literenként 248 forintot adnak érte.

  • Az Útinform jelenti:

    Az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon a balatonszentgyörgyi és a balatonfenyvesi csomópont között összeütközött két kamion. Az autópálya főváros felé tartó forgalmát a 170-160 km között a 7-es főútra terelik.

    • Az 55-ös főúton a bajai hídnál keresztbe fordult egy kamion. A 104-es km-nél áll a forgalom.
    • A 74-es főúton Hahótnál keresztbe fordult egy kamion. A 27-28 km között váltakozva halad a forgalom.
    • A 63-as főúton Nagydorognál befejezték a baleset vizsgálatát. A főút forgalma a 24-es km-nél zavartalan.
    • Az 1-es főúton Gönyű térségében álló gépkocsinak ütközött egy személygépkocsi. A főutat a 116-os km-nél lezárták.
  • A Nagybajom és Csököly közötti 6618-as összekötő út, a Kiskorpád és Gige közötti 6617-es összekötő út, valamint a Gige és Csököly közötti szám nélküli összekötő út hóátfúvás miatt személygépjárművel járhatatlan. Gige Kadarkút irányából közelíthető meg – írta a Police.hu.

    A 6701-es út Juta és Osztopán közötti szakaszán hóátfúvásra kell számítani, mely jelentősen nehezíti a forgalmat.

    Újra járható viszont este héttől a 8402-es számú út Devecser és Noszlop között, miután befejeződött a keresztbe fordult kamion mentése.

  • Fa dőlt a vasúti sínre Somogy megyében a vízvári és a berzencei állomás között, Somogyudvarhely megállóhelynél péntek kora este. A Pécs és Nagykanizsa között közlekedő személyvonat időben meg tudott állni, baleset nem történt, a szerelvény a vágányon vesztegel – közölte a Katasztrófavédelem.

  • „Tényleg szörnyű állapotok uralkodnak ebben az országban, néhány órával a hóesés kezdete után sem jár alanyi jogon minden autós előtt egy külön, saját hókotró, ami a borzalmas centis havat lekotorja. A hidak, felüljárók, kórházak és pl. élelmiszer-ellátó központok körül akadhat némi vitatható dolguk” – üzente egy olvasónk azoknak, akik keveslik a hókészültséget.

  • Kecskeméten tizennégy centi esett, olvasónk is észlelte.

  • Elakadt, árokba csúszott kamion akadályozza a forgalmat a 7-es úton Lepsénynél, a 71-es út elágazásánál. A polgárdi tűzoltók végzik a műszaki mentést – tudatta a Katasztrófavédelem.

  • A Police.hu jelenti:

    •  A Szigetvárt Kadarkúttal összekötő 6607-es úton Lad belterületén a úttest egyik felét két kamion foglalja, a forgalom félpályán halad.
    • A 61-es főút 181-es kilométerszelvényében Pogányszentpéter külterületén egy kamion elakadt az úton, a forgalom félpályán halad.
    • Az Útinform pedig közölte: Megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion a 8402-es úton Devecser és Noszlop között 18 óra után. Az utat a mentési munkák befejezéséig lezárták, a forgalmat a rendőrség mindkét irányból Bakonyoszlop felé tereli.
  • És a hó is szépen esik olvasónk észlelése szerint.

    unnamed
    Fotó: Makár Tamás / Olvasónk
  • Keresztbe fordult egy kamion néhány perccel hat után az M6-os mohácsi szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínre a mohácsi tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A műszaki mentés idejére félpályás útlezárás van érvényben az érintett útszakaszon – írja a Katasztrófavédelem.

  • Néhány óra alatt változott a hóesés vonala az Időkép térképén: a legintenzivebb rész délnyugatról keleti irányba mozdult el, északnyugatról viszont nőtt a hóban szegényebb zóna.

    varho
    Fotó: Időkép
  • A Pécs felé tartó honvédségi tehergépjárművek jelenleg is mentenek: a Mánfa-Pécs közötti útszakaszon az egyik az úton keresztbe fordult kamionok mentésben segédkezik, a másik egy árokba borult autóbusz műszaki mentését végzi – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

  • Kidőlt fa akadályozza a forgalmat a 6-os számú főúton Barcs térségében, Darány előtt. A forgalom csak a fél útpályán halad. Az úttestet a barcsi tűzoltók tisztítják meg.

  • A 61-es főúton Baté és Mosdós között feoldották a teljes útlezárást. Az útszakaszon korábban egy kamion elakadt – írta a Police.hu

  • Hófúvás veszélye miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki péntek délután 18 óra 06 perckor Baranya, Somogy és Tolna megye egyes területeire az Országos Meteorológiai Szolgálat. A friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

    kep
    Fotó: met.hu
  • Felborult és a tetejére fordulva állt meg egy személyautó péntek délután, néhány perccel háromnegyed hat előtt Somogy megyében, a 67-es számú főút mernyei szakaszán. A balesetben senki sem sérült meg. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végzik, a mentés idejére az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

  • Visszamenőleg 17 órától ingyenessé tette a közlekedést az M6-os és az M7-es autópályán az M0-s körgyűrűtől a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.Az intézkedés visszavonásig van életben – írta a Katasztrófavédelem.

  • Továbbra is délnyugaton a legintenzívebb a hóesés. Az Időkép szerint helyenként 30 centiméteres magasságra is számítani kell. A szeles területeken a hóátfúvások fokozzák a nehézséget az éjszaka folyamán.

  • unnamed
    Fotó: Molnár Márk / Olvasónk
  • Árokba csúszott egy kamion hátsó része Somogy megyében a 61-es főúton, a taszári körforgalom és Taszár közötti szakaszon. A jármű és a mentése akadályozza a forgalmat, félpályán halad a forgalom. A műszaki mentést a kaposvári tűzoltók végzik – tudatta a Katasztrófavédelem.