2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Tél: Megjöttem:)

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több fa dőlt az útra Berzence és Nagyatád között, a 681-es számú úton. A kidőlt fák akadályozzák a forgalmat. Kérjük, kerüljék a helyszínt, ha megközelítik, vezessenek óvatosan, kövessék a hatóságok útmutatását – figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

  • Küldjön képet a hórol, írjon, ha havat lát!

  • Összeütközött frontálisan egy személyautó és egy autóbusz péntek délután, néhány perccel öt óra után Tolna megyében, Nagydorog külterületén, a 63-as számú főúton – írta a Katasztrófavédelem. A balesetben az előzetes információk szerint senki sem sérült meg, de az utasok beszorultak a buszba. A helyszínre a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett útszakaszon. Vezessenek óvatosan!

  • Nálunk már szépen esik, bezzeg Szocsiban aggódhatnak: a február 7-én kezdődő téli olimpia előtti héten +7 és 14 fok közötti csúcsokat várnak.

  • Több mint 40 jármű ütközött a csúszós úton, Michigan City közelében. A tömeges balesetben három ember vesztette életét.

  • 1601312 789760081038180 1381854668 n
    Fotó: Ujhelyi István
  • A rendőrök a baleset helyszínelését 16 óra 43 perckor befejezték. Az út teljes szélességében járható. Az 52-es számú főút 35-ös kilométerszelvény közelében két személyautó és egy tehergépjármű összeütközött Bács-Kiskun megyében. 

  • Kaposváron már húsz centis a hó – írta az Időkép.

  • 375720 396707373798211 1290873469 n
    Fotó: Dörgicsei Borház
  •  Az idei téli szezon első komolyabb havazása kezdődött meg január 24-én, pénteken délelőtt Magyarországon. Az előrejelzések szerint a délnyugati országrészben szombat estig akár 25-30 centiméternyi friss hó is eshet, és a feltámadó szél miatt hóátfúvások is várhatóak. A Magyar Honvédség kijelölt erői is készen állnak a segítségnyújtásra – írta a Honvédség Facebook oldalán.

    Somogy, Zala és Baranya megyére vonatkozóan elrendelte a Honvédelmi Minisztérium a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer egyes elemeinek készenlétbe helyezését.

    A Honvédelmi Minisztériumban megkezdte működését a Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (KOT), a székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokságon pedig a Központi Operatív Csoport. Az OKF Operatív Törzsével pedig a tárca két összekötője tartja a kapcsolatot, hogy az esetleges kirendelési igények minél hamarabb megérkezhessenek a Honvédelmi Minisztériumba.

    Két terepjáró tehergépjármű, szakszemélyzettel, elindult Pécsre, amelyeket szükség esetén az elakadt gépjárművek mentésénél lehet bevetni – együttműködve a katasztrófavédelem egységeivel. A honvédségi gépjárművek azóta meg is érkeztek a Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság laktanyájába.

    Szükség esetén további erőket vonhatnak be a mentési munkába.

  • Erre jár a hó az országban az Időkép szerint.

    varho
    Fotó: Időkép
  • Hókotrókkal, valahol az alagutak környékén találkoztunk először. Mindkét irányban párosával dolgoznak, de a leeső hó mennyiségével, és a hóátfúvásokkal nem nagyon bírnak. Pécs bevezető szakaszán, már szinte minden buszmegállóban áll 1-1 elakadt autó. A körforgalomban kisteherautót toltak, a megállókban elhagyott, vészvillogós Trabantok, Wartburgok, Golfok állnak. Eközben a telefonnal a kezükben szlalomozóknak pedig, sem a jégbordás út, sem a 10 centis hó nem kihívás. Annyi hókotrót, mint itt Pécsett, egész Budapesten nem láttunk összesen. Ennek ellenére a káosz már teljes, mivel az autósok az araszolást érzik biztonságosnak, amivel viszont, már egy kisebb emelkedőt sem lehet feljutni. Emiatt még több autó akad el. Ördögi kör.

    írja olvasónk.

    unnamed
    Fotó: Horváth Kitti / Olvasónk
  • Ercsi és Paks között a 6-os úton délután 2 és fél 4 között egy darab hókotróval se találkoztam! Csúszkáló autók, centis hó a főúton – írta egy olvasónk.

  •  A zalai rendőrök a péntek délutáni közlekedési baleset miatt a 74-es főút forgalmát Bakon Pacsa felé, míg Hahóton Pötréte felé terelik. A műszaki mentés a rendelkezésre álló adatok szerint több óráig tarthat.

  • Háromnegyed órával az utolsó hólapátolás után ismét belepett mindent a hó

  • Az 52-es főúton a Bács-Kiskun megyében a 35-ös km szelvényben, a szabadszállási elágazásnál több gépjármű ütközött össze. Személyi sérülésről nem kaptunk jelentést. A helyszínelés idejére a főutat lezárták, terelni nem lehet, áll a forgalom.

  • Az M7-ről leterelik a forgalmat Balatonkeresztúrnál, Budapest felé. Iszonyatos kamionoszlop várakozik a pályan – írta egy olvasónk.

    A sztráda főváros felé haladó oldalát teljes szélességében lezárták – írta az Országos  Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

    Összeütközött két kamion az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Somogy megyében, Balatonújlaknál, a 170-es kilométerszelvénynél. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a sztráda főváros felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták, a forgalmat a rendőrség a 170-es kilométerszelvénynél lévő lehajtónál a 7-es főútra tereli, az autósok a következő lehetőségnél térhetnek vissza az autópályára.

  • Baranya és Somogy megye után Tolna megye egész területén – kivéve az M6-os autópályát – 16.00-tól a 7,5 tonna feletti gépjárművek forgalmát korlátozzák. Zala megyében a közúti határátkelőhelyeken forgalomkorlátozást vezetnek be 16.30-tól a Szlovéniából és Horvátországból belépő 7,5 tonna feletti gépjárművek részére.

  • hó esett. És még nincs vége, pár centi simán eshet hozzá. A megyeszékhelyen 16 hótoló, sószóró gép dolgozik. 40 ember a buszöblöket, gyalogátkelőhelyeket takarítja.

    Budapesten 4 centiméternél több hó nem lesz, ha egyáltalán lesz annyi. Ezekben a percekben Kékestetőn van a leghidegebb, - 8,2 fok. (Időkép, kapos.hu)

    • A 64-es főúton Mezőszilas és a dégi elágazás között frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy kamion – írta az Útonform. A főúton a 12-es km-nél a teljes lezárást feloldották, váltakozva halad mind a két irány forgalma.
    • Baranya megyében a 66-os főúton gödrei emelkedőnél összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi. A 41-es kilométernél a főutat lezárták. Terelésre nincs lehetőség, ezért mindkét irányból állnak a járművek.
  • Ön is látta? Hallott róla? Küldjön képet, írja meg nekünk!

  • Szünetel a vasúti forgalom a Somogy megyei Somogyszob és a Zala megyei Murakeresztúr között péntek délután, mert áramellátási zavar keletkezett a felsővezetékben. – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A hiba kijavításán a MÁV szakemberei dolgoznak, az érintett vonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

    • A Dunántúlon szinte mindenhol esik a hó. Nagyatád, Kaposvár, Tamási, Pécs és Sárbogárd környékén 5–10 centit mértek. Az Útinform fél négyes összegzése szerint a fő- és alsóbbrendű úthálózat burkolata Pécs, Kaposvár, Szentlőrinc és Tamási térségében havas, Nagykanizsa, Nagyatád és Mohács környékén hókásás, máshol latyakos. Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron valamint Komárom-Esztergom megyében, valamint keleten Bács-Kiskun megyében sónedves a burkolat.
    • Az M1-es és az M5-ös autópálya végig sónedves. Az M6-os Iváncsánál sónedves, a tengelici és a bátaszéki szakaszon latyakos. Az M7-es Martonvásár és Balatonvilágos között sónedves, a fonyódi és az eszteregnyei szakasz hókásás.
    • Jelenleg 266 munkagép dolgozik azon, hogy a síkosság sehol se alakuljon ki.
    • Baranya megyében 14.00-tól teljes kamoinstoppot léptettek életbe.
    • Somogy megye teljes területén – az M7-es autópálya kivételével – 14.30-tól kamionstoppot léptettek életbe.
  • csak a feszültség nagyobb. Legfrissebb összefoglaló cikkünket itt olvashatják.

    • A 6-os főúton a 205-ös km-nél árokba sodródott egy autó. Itt nem korlátozták a forgalmat.
    • A 61-es főúton a nagykónyi elágazás közelében befejezték a kamion műszaki mentését. A 67-es km-nél zavartalan a forgalom.
    • A 64-es főúton Mezőszilas és a dégi elágazás között frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy kamion. A főutat a 12-es km-nél lezárták, mind a két irány forgalma áll. (Útinform)
  • Felsővezeték-zárlat miatt 20-25 perces késések vannak a Dombóvár-Gyékényes vasútvonalon. Somogyszob és Csurgó között két vonat rekedt a szakaszon, miután a feszültség eltűnt a felsővezetékből. A helyszínre dízelmozdonyokat küldenek, a két vonat 50-60 perces késéssel tudja folytatni útját. (MTI)

    • Árokba csúszott egy mentőautó Vas megyében, Balogunyom külterületén. A mentőautó két sérültjét egy másik mentőautóban ápolják. Teljes útzár van.
    • Utasokkal teli busz akadt el a Somogy megyei Bőszénfánál, a 67-es úton. Kiszabadításukra a kaposvári hivatásos tűzoltók indultak a helyszínre. (Katasztrófavédelem)