Bíróság elé kerül a gyerekét az utcán rugdosó apa

2014.08.06. 08:32

Ahogy azt márciusban mi is megírtuk, egy szegedi férfi hasba rúgta hatéves gyerekét az utcán, miután a gyerek játék közben véletlenül eltalálta őt. Egy szemtanú így írta le az esetet a Délmagyarnak:

Az apa egy okostelefonnal fényképezett, amikor véletlenül a lábához pattant a labda, ekkor olyan mérges lett, hogy gyermekét egy jól irányzott mozdulattal hasba rúgta. A kicsi összeesett, sírt, mire a nagyobb testvére vitte arrébb, és egy közeli lépcsőre ülve vigasztalta. Egy, a pizzériában ülő vendég felszólította az apát, hogy ezt hagyja abba, erre a férfi odament hozzá a teraszra, és fojtogatni kezdte.

Az erőszaknak a pizzéria szakácsa vetett véget, hátulról lefogta a fojtogató férfit és félrelökte. A férfi ezután feleségével és gyerekeivel együtt távozott a helyszínről.

A rendőrség egy közösségi oldalon közzétett bejegyzés alapján rendelt el nyomozást, és még aznap délután gyanúsítottként hallgatta ki a 49 éves N. Miklóst. A rendőrség N. Miklós ellen védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte, írja a Police.hu.

A Szegedi Rendőrkapitányság jelzésére a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala a hivatalból lefolytatott eljárás eredményeképpen a 6 éves kisfiú és 10 éves testvére védelembe vételét elrendelte.