Akár tizenkétszer is berúghat az újév örömére!

buek.psd.png
2014.12.31. 15:15 Módosítva: 2015.01.01. 01:41

Az megvan, hogy miközben mi itt Budapesten még csak a nagyi sonkatekercse mellől piszkáljuk ki némi undorral az aszpikot, Tokióban már mindenki rég áttámolyogott az újévbe? És az, hogy amikor mi éppen Áder János ünnepi beszédét konfettizzük szét egy házibuliban, Los Angelesben annyira 2014 van, hogy az első feleseket még ki sem töltötték?

Ahogy azt már Willy Fog is megmondta, az idő csak néhány önkényesen kiválasztott szám, és egyetlen napban is elég sok alkalom van az ünneplésre. A Föld időzónái idén is egymást kergetve rohannák át 2015-be, de most az Index most mindenhol ott lesz, hogy megmutassa, milyen is az, amikor hirtelen 2015-re vált az időszámítás.

Az Index és a Ustream ünnepi körkapcsolásának több előnye is van: egyrészt megtudhatja, mit is mondanak BUÉK helyett Madeirán, vagy hogy hogyan viselik az újévi petárdázást a román medvék a Havasokban, másrészt nem kell megvárnia a mi provinciális, kelet-közép-európai éjfelünket, addig is minden órában koccinthat velünk az újévre. Hol Saigonban, hol Moszkvában, minden csak pár kattintás kérdése.

A Ustream csatornája minden óra harminckor vált időzónát, így aki minket néz, egész nap az éjfél előtti izgatott várakozást és az éjfél utáni önfeledt bulizást élheti át. Egy időzónából több streamet is sugárzunk, a streamek közt a lejátszón belül, a kis kocka ikonra kattintva lehet váltani.

Érdemes időnkét frissíteni is a cikket, mert azért leírjuk majd,hogy egészen pontosan mit is lát, és leginkbb honnan, amikor valaki felismerhetetlen nyelven óbégatva belehány a nagybőgőbe. Hát ahogy egykori köztársasági elnökünk, Schmitt Pál mondaná: BUJÉK, és "a szív nagyon sokáig, mind az öt földrészre ellát". 

Magyarország + 9 óra

  • Az adás négy óra előtt kezdődik, addig a Nemzetközi Űrállomás élő adásával hangolunk. Boldog új évet, Föld!

Magyarország  + 8 óra

  • Közvetítjük a tűzijátékot a kommunista Észak-Koreából és a helyi Sas kabaréba öltött Bongó show-t Hongkongból. Ez utóbbiban az időnként feltünő fehér emberek úgynevezett celebek, amíg nálunk Kiszel Tündének kell lenni ahhoz, hogy a tévében szerepeljünk, arrefelé ennél sokkal kevesebb is elég.
  • Mivel Észak-Korea hamar lecsapta a streamet, kapcsoljuk Szöult, Dél-Koreában a hanyatló nyugat ópiumával, popkoncerttel ünneplik a nemrég elmúlt éjfélt!

Magyarország + 7 óra

  • Közvetítjük az újévi tűzijátékot Hongkongból. Boldog újévet kívánunk az illiberális miniállamnak, vag gyarmatnak, vagy különleges gazdasági övezetnek, vagy egy állam nem egészen két rendszernek!
  • A második streamen, amit a playerben a négy kis kockára kattintva érhet el, éppen egy Fülöp-szigeteki showműsorban ünneplik 2015-öt. Ez annyit tesz, hogy sokat integetenek, száll a konfetti a téren, és a tűzijéték alatt géplakatosoknak való technó szól. Ha valamire, erre érdemes alapozni egy jó házibuliban!

Magyarország +6 óra

  • És akkor már kapcsoljuk is Indonéziát, ahol egy fergeteges szabadtéri bulival várják 2015-öt. Azt mondjuk nem értem, hogy a lelkes etnopop táncosok helyett  miért az unottan tespedő öregasszonyokat mutatják a közönségben, de talán pk leragadtak a tévézés egy korábbi szakaszában. Például még mindig divat a nálunk a nyolcanas évek lakótelepi kábeltévéivel végleg eltűnt végtelen képernyő trükk is, tudják, amikor az operatőr megmutatja azt a képernyőt, ahol éppen azt adják amit ő mutat. Vagyis egy képernyőt, amiben egy képernyő látható, amiben egy képernyő látható, és így tovább a végtelenségig, amíg Deutsch Tamás azt nem kiáltja, hogy márpedig soha nem szívtam marihuánát!

Magyarország +5 óra

  • Megérkeztünk Kazahsztánba, ahol a HYP csatorna változatos műsorral szórakoztatja az éjfélre várókat. E sorok írásakor egy pubertás korba lépett fiú a  kéthúros,  hosszú nyakú nyugat-ázsiai pengetős hangszeren, a dombrán játszik, nem is akárhogy! Reméljük még visszajön, most a Rózsaszín párduc rajzfilm egy epizódjával lazítunk, nagyon komoly meglepetések várnak még ránk, ez az igazi műsorszerkesztés!

Magyarország +4 óra

  • Kapcsoljuk Indiát! Itt egy színpadon folyik a parti, ahol épp gyerekek táncolnak és rohangálnak önfeledten, színes fények villognak és izzik a levegő. Láttam már ma este egy pár bulit, de eddig ez tűnik a legőszintébbnek, már ha egy szilveszteri bulinál beszélhetünk őszinteségről. Mondjuk a kazah papírfenyőfák kivágása is elég jó programnak tűnt, de ha választanom kéne, most inkább ezen a színpadon ugrálnám magam izzadtra.
  • Ha inkább felnőttekkel töltené a szilvesztert, választhatja a Himsikhar Television adását is, ahol érzelmes dalok szárnyán repülhetünk át 2015-be. Jóképű férfiak, gyönyörű nők, feltűrt zakóujjak, csodálatos tájak. Most nők futnak a réten, szaladjon ki Ön is egy új üveg pezsgőért!

Magyarország +3 óra

  • Dubai élő showműsorral jelentkezik, ahol hagyományos dallamokra épülő popzenével melegítenek az éjféli durrogtatásra. A közönség 90 százaléka ugyan még ül, de a maradék 10 százalék jól mutatja, miért érdemes a PAVANATV csatornáját figyelemmel kísérni. A ritmus jó, a hang jó, ha elég felelőtlen volt és már több féle alkoholt is kevert az este folyamán, adjon rá hangerőt és élvezze.
  • Azerbajdzsán ezzel szemben a playback hangzásra esküszik, és ahogy elnézem a botoxra és az ajakfeltöltésre is. A műanyag mikulással és fenyővel díszített színpad mintha egy pláza aulájában állna, a háttérben csillogó posztitekkel díszített gipszkartonfal, a közvetítést pedig gondos kezek animált hópelyhekkel dobják fel. Na nem, mintha szükség lenne rá. 
  • Közben tisztelettel végignézhetjük az azeri illiberális diktátor úr éjfél előtti beszédét. lham Əliyev nyilván arról beszél, hogy a 2015-ös év is az azeri nép éve lesz, mintha valami gyarapodásról, meg magyar államkötvényről is szó lenne, de lehet, hogy félreértettem valamit.

Magyarország +2 óra

  • De hagyjuk a viccelődést, kapcsoljuk inkább Vlagyimír Putyint, aki komoly arccal kíván komoly újévet nekünk. A kamera nem mutatja, de azért szerintem mindenki érzi, hogy a képkivágásból ugyan kilóg, de a kezében azért ott szorongatja az atomtáskát azzal a nagy piros gombbal. Aztán visszaszámlálás és a fagyos szélben lengő zászló.  Boldog új esztendőt Moszkva!

Magyarország +1 óra

  • Már kezd égni a gyomrunk, jó esetben túl vagyunk az első izzadásig táncoláson is, rossz esetben épp menekülni készülünk egy buliból és akkor hirtelen megjelenik egy medve. Vagy nem. Ez a szép a hargitai medvelesben, hogy ott a hó, meg az az ág, lehet rajta merengeni, átgondolni hogy mi vár ránk 2015-ben és akkor besétál a képbe egy maci. Próbálja ki, klassz élmény.
  • A hagyományosabb, ritmikus, táncos, zenés szórakozás kedvelőinek a romániai Karánsebes szabadtéri, élőzenés koncertjét kapcsoljuk szeretettel. Műanyag hópelyhek lengedeznek a szélben, rétegesen öltözött férfiak dalolnak, lassan jöhet az elérzékenyülés is, gyorsan boruljon össze valakivel, 2014-ben erre nem maradt sok ideje.
  • A szintén román OLT Tv a modernebb ritmusokkal mozgatja át nézőit az újévbe, de nem is ez a lényeg, amikor most először vannak csajok! A forrónadrágos lányokat a mellényes popsztár mögött keresse.

Magyarország +0 óra

  • És már kapcsoljuk is az Akvárium parkettjét, nagyon gyorsan éjfél lesz, keressen poharat, pezsgőt és jó társaságot, de ha a közvetítést felhangosítja, azzal sem jár rosszul. Az Akváriumban egyébként több buli is pörög egyszerre, úgyhogy őket folyamatosan közvetítjük, ha visszatérne rájuk később, ide kattintson.
  • Egy nem akármilyen szobadiszkóval is kedveskedünk, az Ustream munkavállalói fergetegpartival szórakoztatják magukat, van Snoopy meg rózsaszín unikornis is, tipikusan az a buli, aminél nem lehet tudni, hogy mi történik a következő pillanatban. Semmi? Valami? B.Á.R.M.I?

Magyarország -1 óra

  • Eljött az ideje, hogy a már 2015-ös évet taposók gőgjével tekintsünk a poros 2014-ben ragadt bulizókra. Egy dj pult Birminghamből, a Tower Bridge vagy egy távoli látkép Madeira szigetéről? Esetleg egy hatalmas skót máglya? Hamarosan ők is megtudják, milyen érzés ez az új év! Ráadásul ebben a három közvetítésben mindenki megtalálja azt, amire szüksége lehet, partizzon tovább vagy pihenjen meg egy kicsit velünk.

Magyarország -2 és -3 óra

  • Az időzónáknak ez a része nem kedvez a szilveszteri buliközvetítős műfajnak. Valószínű, hogy az Atlanti Óceánon is remek bulik zajlanak éppen, az Azori-szigeteken is pukkanhatnak petárdák és a Zöld-foki Köztársaságban is felcsavarták a szőnyegeket, csak közvetítés, na az nincs.

Magyarország -4, -5 és -6 óra 

  • A közvetítés-szegényebb időzónák átugrása után búcsúzóul egy igazán híres utcai szilveszteri buli: ugyan az éjfél még odébb van, de a New York-ból érkező közvetítés már órák óra pörög, a Times Square-en izgatott emberek ácsorognak,  éjfélre ott biztosan izzani fog a levegő. Talán még beleleshet abba is, hogy töltik a szilvesztert Rióban, illetve visszakanyarodhat az Akvárium termeibe is, de ha reggel 6-kor már tényleg mindenen túl van, örüljön még egyet Amerikával, aztán jó éjszakát, jó pihenést, boldog új évet mindenkinek!