Ők háborították fel Simicska Lajost

2015.02.06. 16:10 Módosítva: 2015.02.06. 16:48
Pénteken egy közös közleményben jelentették be Simicska Lajos médiabirodalmának vezetői, hogy lelkiismereti okokra hivatkozva lemondanak. De kik is ők?

Liszkay Gábor

A Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke

A Magyar Nemzet főszerkesztője volt, amikor 2004-ben megválasztotta a Hír Tv elnökévé az igazgatóság. Megtartotta a Magyar Nemzetben is a pozícióját: főszerkesztő, kiadóvezető és résztulajdonos maradt. Simicska Lajos bizalmasának számított, olyannyira, hogy a vállalkozó azt nyilatkozta:

A lemondások többsége nem vág mellbe, viszont Liszkay Gáboron meglepődtem, benne csalódtam emiatt.

Gajdics Ottó

A Lánchíd Rádió főszerkesztője

Az Esti Hírlap szerkesztője volt 1995-1996-ban, majd a kiskunfélegyházi Sirius Rádió szerkesztője és ügyvezetője lett. 1999-2000 között a Napi Magyarországnál volt szerkesztő, majd a Magyar Nemzettel való egyesülés után a Magyar Nemzet lapszerkesztője és a Szabad Föld szerkesztője. 2003-ban a Szeged Tv Kft. ügyvezető igazgatója lett, 2004-től a Hír TV műsorokért felelős vezérigazgatója volt. A Hír Tv-ből került a Lánchíd Rádióhoz. Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott 2013 márciusában.

Élő Gábor

A Magyar Nemzet Online főszerkesztője

Élő Gábor korábban az Echo TV hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. Utána az MTI Hírcentrum igazgatója lett, de posztjáról 2011-ben azonnali hatállyal távoznia kellett, miután a Híradóból kiretusálták Lomnici Zoltán egykori főbírót Tőkés László háta mögül.

Csermely Péter

A Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

unnamed (1)

Hosszú ideje a Magyar Nemzet publicistája, péntekenként saját rovata van a lapnál. A Hír TV-ben Péntek 8 címmel közös műsora van Gajdics Ottóval és egy aktuális vendéggel. Saját műsora is van Sziluett címmel, ami híres magyarokról, jelentősebb közéleti személyiségekről szól. Orbán Viktor Hír TV-s interjúinak rendszeres házigazdája.

Szikszai Péter

A Hír Televízió műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese

Szikszai a Magyar Nemzettől érkezett a Hír Tv-hez, 2004-ig a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője volt. 2004 októberében került a Hír Tv-hez, ugyanakkor, amikor Liszkay lett a vezető. A Médiapiac tavaly februárban hosszú interjút közölt vele, amelyben többek közt arról beszélt, hogy ebben a szakmában nincs összetartás, és a magyar sajtó szinte összes problémája visszavezethető a rendszerváltás utáni baloldali médiatúlsúlyra. Most januárban a Népszava az állami hírcsatornáról és a várható rivalizálásról kérdezte. Ekkor azt nyilatkozta: "a HírTV szerkesztői és technikai vezetése 10 éve dolgozik együtt, ha távoznak is tőlünk a jövőben néhányan, a keménymag akkor is együtt marad. (...) A reklámadó, az állami hirdetések elvonása, és a konkurenciaharcra kényszerítés ellenére, tesszük azt, ami egy jobboldali tévé dolga. Még akkor is, ha most épp egy jobboldali kormány nem szeret bennünket."

Szerető Szabolcs

A Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

Hosszú ideig a liberális beállítottságú Magyar Hírlap belpoltikai újságírója és publicistája volt. Több mint tizenöt éve ír a Magyar Nemzetbe. Gajdics Ottóhoz hasonlóan Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott 2013-ban.