Kósa Lajos: Simicska valamikor közel állt a Fideszhez, de eltávolodott tőle

04
2015.02.06. 17:44 Módosítva: 2015.02.06. 18:12
A Fidesz alelnöke szerint munkaügyi vita zajlik a Magyar Nemzet-HírTV csoport menedzsmentje és tulajdonosa között, melyhez pártjának nincs köze. Viszont kimondta, hogy Simicska Lajos már nem tartozik hozzájuk.

Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével készített interjút a Klubrádióban Bolgár György. A Fidesz alelnöke a Simicska-féle médiaháborúval kapcsolatban több érdekes dolgot is mondott. Szerinte

ez egy magán médiavállalkozás, aminek van szemmel láthatóan egy belső munkaügyi vitája. A média világában számtalan változás történt az elmúlt időszakban.

A TV2-t megvette a menedzsment, lemondott a HVG főszerkesztője, a Sanoma tulajdonost váltott. Számtalan ilyen esemény volt, mi ezeket sem kommentáltuk, és nem is igényeltük, hogy kommentálja őket… nem tudom én, a Tóbiás József. Azt gondolom, hogy ez ennek a médiavállalkozásnak a belső dolga" – mondta Kósa Lajos.

A Fidesz-alelnök szerint pártjának nincs és nem is lesz álláspontja a Simicska-féle médiabirodalom vezetőinek lemondásáról, ezért azt nem fogja kommentálni, ahogy általában se kommentálják "az egyes médiabirodalmak belső ügyeit". Bolgár György felvetésére, hogy Simcsika Lajos Orbán Viktor legbizalmasabb emberei közé tartozott, és a Fidesz gazdasági hátterét jelentette, Kósa a párt vezetői közül elsőként jelentette ki, hogy Simicska már nincs velük:

Simicska Lajos valóban valamikor közel állt a Fideszhez, eltávolodott tőle. 

Kósa végezetül a Magyar Nemzet-HírTV csoport belső vitájának nevezte a történteket, mely a tulajdonos és a menedzsment között zajlik, és amivel kapcsolatban a Fidesznek semmit nem kell csinálnia:

Mi kormányzunk, a politikai hatalomgyakorlás nem a sajtón keresztül történik, az a diktatúrákra jellemző.

Médiaháború Simicskával? :D

Péntek dél körül, a Magyar Nemzet-csoport vezetőinek távozását bejelentő közlemény megjelenésével egy időben Rogán Antalt egy sajtótájékoztatón kérdezték Simicska Lajosról és a médiaháborúról, mire a Fidesz frakcióvezetője nevetéssel és tagadással válaszolt:

Médiaháború Simicskával? :DDD