Nem fogja kitalálni... azaz biztosan ki fogja találni, Orbán kit akar elsőként kirúgni a kormányból!

2015.04.27. 07:58

Fazekas Sándort. Az ő menesztésének szükségessége a Napi Gazdaság szerint már konkrétan is felmerült a múlt heti kormányülésen. A második ciklusukat töltő miniszterek körében amúgy is érik egy vérfrissítés – ezt minden kormányzat meg szokta lépni ciklus közben –, de Orbán az agrárminisztert a tervezettnél is hamarabb menesztheti – természetesen amiatt, hogy hétről hétre előkerül valami kínos ügye. Pár példa a közelmúltból:

  • Fazekasról az Index cikksorozatából kiderült, hogy ő volt a vízumbotrányban érintett Kiss Szilárd egyik fő patrónusa.
  • Tárcája nagyot bukott a brókerbotrányon: a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt TIG Nonprofit Kft. 410 millió forintját elnyelte a Hungária Értékpapír Zrt.; már ekkor többen a miniszter felelősségre vonását követelték.
  • Sőt, még a Kun-Mediátor-botrányba is belekeveredett2005-ben polgármesterként ő javasolta, hogy a 20 milliárdot eltüntető cég bérleti jogviszonyát öt évre meghosszabbítsák. 

Egyébként már az is érthetetlen, Fazekas Sándor hogyan őrizhette meg posztját a 2014-es választás után, hiszen ahogy azt megírtuk, már akkor is nagyon elégedetlenek voltak vele. A botrányos állami földpályázatok mellett azt is felrótták neki a Fideszen belül, hogy nem tudja kézben tartani a tárcáját, és apparátusa már az első ciklus végére szétesett. Tavaly lehetséges utódjaként Györffy Balázs Magosz-alelnököt, agrárkamarai elnököt emlegették.

Orbán Viktor gratulál Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a harmadik Orbán-kormány tagjainak eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén a Parlamentben 2014. június 6-án.
Orbán Viktor gratulál Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a harmadik Orbán-kormány tagjainak eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén a Parlamentben 2014. június 6-án.
Fotó: Kovács Tamás

Ön szerint melyik miniszter lesz az első?  • Hírek
  • Hírek