Jolán
2 °C
4 °C

Palkovics: Okafogyottá vált a tanárok tüntetése

2016.02.13. 11:55
Okafogyottá vált a szombati, pedagógusok sztrájkbizottsága által szervezett fővárosi tüntetés - üzente Palkovics László oktatási államtitkár szombaton. Az államtitkár a tüntetés kezdete előtt tartott sajtótájékoztatót a tüntetésre reagálva.

Palkovics László oktatási államtitkár szerint nincs olyan, a szakszervezetek által felvetett kérdés, amelyről a köznevelési kerekasztalon, illetve külön egyeztetésen ne tárgyaltak volna, ezért nincs értelme a demonstrációnak.

Palkovics László azt mondta, hogy a felvetett problémák jelentős részével foglalkozni kell, ezért hozták létre a kerekasztalt. 

Ízlés kérdése, hogy valaki tárgyalni szeretni vagy inkább tüntet.

Szerinte szakmai egyeztetéseket kell folytatni, és a politikát nem célszerű bevinni az iskolákba. Jelezte azt is, hogy a köznevelési kerekasztal ülése két hét múlva lesz, azt kibővítik az OECD szakértőivel.  

Bejelentette, hogy ez alatt a két hét alatt üléseznek a szakértői munkacsoportok és szeretnének megoldást találni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működési, finanszírozási problémáira, valamint elkezdik a szervezeti átalakítását is. 

Fontos célként jelölte meg ezzel összefüggésben, hogy közelebb hozzák az iskolákhoz a döntési folyamatokat. A szervezetmódosítás után szerinte megoldódnak a "működési anomáliák". Palkiovics azt ígérte, módosítják a pedagógusok értékelési rendszerét, csökkentik a tanulók terhelését, a tananyag tartalmi részének áttekintését megkezdik. A tanárok munkaterhelését is átalakítják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?