Eddig trafikban utazott, most földet is nyert a fideszes

2016.03.07. 06:31

 A Blikk egy újabb fideszes képviselőt talált, aki a felesége révén indult és nyert az állami földárverésen. A trafikbotrányban ismertté vált egykori szekszárdi polgármester, Horváth István neje, Anica Nesterovica a Tolna megyei Bikácson nyert el egy 3,1 hektáros földterületet a rendkívül felkapott, tizenöt hektáros Zichy Hotel Park szomszédságában.

Horváth felesége angoltanár, eddig sohasem gazdálkodott,

ahogy a politikus sem: vagyonbevallása szerint egy 2300 négyzetméteres szőlőn kívül semmilyen földje nincs. A szántót valamivel több mint 6 millió forintért nyerték el. Ez ugyan nem nagy tétel egy képviselőnek, csakhogy 

Horváth Istvánnak a januári vagyonnyilatkozata szerint semmilyen megtakarítása nincs, ellenben van 10,5 millió forint adóssága.

A Blikk kereste Horváth Istvánt, hogy milyen megfontolásból pályáztak az állami földbirtokra, és mit kezdenek a háromhektáros szántóval, de a lap nem tudta elérni.

A lap megjegyzi, hogy Horváth Istvánnak, aki egy hangfelvétel szerint három évvel ezelőtt Szekszárdon és környékén véleményezte a trafikpályázatokat a helyi Fidesz-frakció ülésén, a húga nyert dohányboltot a városban.

Ezzel Horváthék egy rendkívül ex­kluzív kör tagjai lettek, ugyanis rajtuk kívül két felcsúti családról, az Orbán Viktor miniszterelnökhöz közel álló Mészáros famíliáról és a Flier családról tudni, hogy az állami földekből és a trafikkoncesszióból is hasznot húztak.

Horváth korábban azért is került be a hírekbe, mert másfél éven keresztül a szekszárdi önkormányzattól és az Országgyűléstől is vett fel benzinpénzt.

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő felesége is földbirtokos lett – tudta meg a Blikk. Bojás Henrietta valamivel több mint ötvenhektárnyi földet vásárolt tavaly. Veszprém megyében egy ekkora földterület 70–100 millió forintba kerülhet a becslések szerint. A lap úgy tudja, Győrffy neje most csöppenhetett bele a gazdálkodásba.