Átírták az Orbán Ráhelről szóló bahreini híreket

2016.08.31. 13:04

Ahogy arról korábban, a 444 alapján beszámoltunk, 2015 szeptemberében Orbán Ráhel és Tiborcz István Bahreinbe látogatott, ahol a helyi Olaj- és Gázügyi Hatóság vezetőivel tárgyaltak energetikai kérdésekről – derül ki a hatóság oldalán található tavaly őszi hírből. Fel is merült a kérdés: hogyan került Orbán Ráhel és Tiborcz István abba a helyzetbe, hogy a magyar állam és gazdaság fontos ügyeiről tárgyaljanak egy külföldi ország képviselőivel, miközben hivatalosan egyiküknek sincs semmilyen állami tisztsége vagy energiapolitikával kapcsolatos tapasztalata?

A hír megjelenése után Orbán Ráhel közleményt adott ki, amelyben azt írta, a bahreini kirándulás magánút volt, az utazás költségeit ők állták, minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság. Megkerestük a fotókon látható, a megbeszélésen szintén részt vevő Garamvölgyi Balázst, Magyarország tiszteletbeli konzuli ügynökét is, aki valószínűleg élete legjobb miniinterjúját adta nekünk. Minden kérdésre azt válaszolta, ez egy magánút volt, arra a kérdésre pedig, hogy ő hogy került oda, azt felelte: „Nem emlékszem, tavaly szeptemberben volt már, tényleg nem emlékszem.”

A legfrissebb fordulat az ügyben pedig az, hogy a bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság hivatalos beszámolóját egy év után – éppen azt követően, hogy Magyarországon előjött ez a hír – megváltoztatták. Amellett, hogy javították a leírásban Orbán Ráhel pozícióját Orbán feleségéről Orbán lányára, kikerült a szövegből az olajügyi tárgyalásos rész, szúrta ki a 444.hu. Korábban azt írták, beszéltek a találkozón olaj- és gázügyekről, befektetési lehetőségekről és a két ország gazdasági kapcsolatairól, az egy év után frissített verzióban már az áll, hogy a miniszter csak Bahreinről mesélt a baráti látogatást tevő vendégeinek.

A találkozóról tavaly szeptemberben kiadott közleményt ma átírták
A találkozóról tavaly szeptemberben kiadott közleményt ma átírták

Levélben kerestük kérdéseinkkel a találkozóról beszámoló bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóságot, de egyelőre nem kaptunk válaszokat.